Τ. Θεοδωρικάκος: Ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού

Τ. Θεοδωρικάκος: Ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ευχαρίστησε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την υποδοχή, ενώ δήλωσε πως αποτελεί ξεχωριστή τιμή και ευθύνη η ανάληψη των καθηκόντων του. 

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύσημα για τον απερχόμενο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη επεφύλασσε ο διάδοχός του Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την τελευτή πράδοσης – παραλαβής.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι έχει πλήρη συνείδηση της ευθύνης, ενώ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλε.

Κεντρικός στόχος, όπως τόνισε, είναι η ασφάλεια όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, καθώς και η προστασία της ζωής και του δημόσιου χώρου. «Ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού» υπογράμμισε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι θα υπάρξει όπου απαιτείται ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμός, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις γυναίκες και τους άνδρες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετώπισε η Ελληνική Αστυνομία, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην προστασία των συνόρων στον Έβρο αλλά και στις πρόσφατες πυρκαγιές, όπου οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας έδωσαν μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος. 

«Ας αφήσουμε πίσω κάθε τεχνητό διχασμό. Και στο θέμα της ασφάλειας οφείλουμε να υπερβαίνουμε τις διαχωριστικές γραμμές και να ενώνουμε τις δυνάμεις μας, αφήνοντας στην άκρη κάθε είδους προσωπικές ή κομματικές ιδιοτέλειες».

Ιδιαίτερη αναφορά επεφύλαξε ο κ. Θεοδωρικάκος για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, λέγοντας ότι υπηρέτησε διαχρονικά τον τομέα της δημόσιας ασφάλειας και προσθέτοντας. «Θα μείνει στην ιστορία με χρυσά γράμματα ως ο υπουργός που εξάρθρωσε τη 17Ν» επισήμανε, προσθέτοντας ότι θα αξιοποιήσει με δημιουργικό τρόπο το έργο που έχει παραχθεί στα δύο χρόνια της θητείας του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή