Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Δεν αποχαιρετώ τον δημόσιο βίο»

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Δεν αποχαιρετώ τον δημόσιο βίο»

Ο χαιρετισμός του κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η πολιτική είναι σκληρή για όποιον επωμίζεται το βάρος των αποφάσεων. Αποχαιρετώ το υπουργείο, αλλά όχι τον δημόσιο βίο», δήλωσε –μεταξύ άλλων– χθες ο απερχόμενος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη. Στο τέλος του χαιρετισμού του μάλιστα απευθύνθηκε σε κάποιους που, όπως είπε, «με έκαναν αρνητικό σύνθημα» λέγοντας: «Εσείς θα ζήσετε στον νέο κόσμο. Για να τον φτιάξετε, πρέπει πρώτα να τον σώσετε. Δεν είστε ανήμποροι, δουλέψτε, αγωνιστείτε για να δημιουργήσετε έναν εφικτό κόσμο στα μέτρα σας».

Νωρίτερα, ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου του, αναφερόμενος στην καθιέρωση ενός νέου δόγματος για τις δημόσιες συναθροίσεις, την επανεκπαίδευση 4.000 αστυνομικών σε θέματα κοινωνικής αστυνόμευσης, τη δημοσιοποίηση της πορείας των ΕΔΕ «ώστε να μην υπάρχει υπόνοια κουκουλώματος». Ακόμα αναφέρθηκε στην επιτυχή διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης στον Εβρο, τη μείωση της εγκληματικότητας και τις επιχειρήσεις της αστυνομίας στα Εξάρχεια. Ευχαρίστησε το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και έκανε ονομαστική αναφορά στον αρχηγό του Σώματος Μιχάλη Καραμαλάκη (σ.σ. «τον γνώρισα, τον αγάπησα» είπε χαρακτηριστικά), αλλά και τον «συνοδοιπόρο του» υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όταν εγώ φεύγω εκείνος μένει». Ονομαστική αναφορά έκανε και στον μέχρι πρότινος υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, λέγοντας ότι έκανε «σπουδαία πράγματα» στον τομέα του. Κλείνοντας αναφέρθηκε –με λιγότερη ομολογουμένως θέρμη– και στο προσωπικό και την ηγεσία της Πυροσβεστικής, επισημαίνοντας ότι «αγωνίζονται για το καλύτερο σε αντίξοες συνθήκες».

Σε ό,τι αφορά τον διάδοχό του Τάκη Θεοδωρικάκο, ο κ. Χρυσοχοΐδης τον χαρακτήρισε «τον κατάλληλο άνθρωπο», κάνοντας μνεία στο «αταλάντευτο δημοκρατικό του παρελθόν». Ο κ. Θεοδωρικάκος από τη μεριά του τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η «ασφάλεια για όλους», ενώ για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είπε ότι «θα αποτελεί ξεχωριστό σημείο αναφοράς» στην ιστορία του υπουργείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή