Υπ. Υγείας: «Πρώτη» με μήνυμα για εμβολιασμό

Υπ. Υγείας: «Πρώτη» με μήνυμα για εμβολιασμό

Τι δήλωσαν ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα μήνυμα για την ανάγκη εμβολιασμού των πολιτών γενικά και των υγειονομικών ειδικότερα επέλεξε χθες να ξεκινήσει τη θητεία του ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Οπως ανέφερε, «ο εμβολιασμός είναι και για τον εαυτό μας και για την κοινωνία. Και δεν υπάρχει τιμωρητική αντιμετώπιση όποιων δεν εμβολιάζονται. Αλλά όπως κάποιος γιατρός ή νοσηλευτής έχει το δικαίωμα να μην εμβολιαστεί, έτσι και ένας ασθενής ογκολογικός έχει δικαίωμα να έχει και να τον κουράρει γιατρός που έχει εμβολιαστεί. Θέλουμε να πειστεί όλο το προσωπικό να εμβολιαστεί πρώτα από όλα για τη δική του υγεία, γιατί βρίσκεται στη μάχη, αλλά και για τη δημόσια υγεία».

Ο νέος υπουργός χαρακτήρισε επιτυχημένο το έργο που έχει γίνει από τους Βασίλη Κικίλια και Βασίλη Κοντοζαμάνη, τόσο για την αντιμετώπιση της πανδημίας όσο και σε άλλες τομές και μεταρρυθμίσεις που, όπως είπε, «ξεκίνησαν να γίνουν και πρέπει να ολοκληρωθούν».

Από την πλευρά της, η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα δήλωσε: «Εχουμε δρόμο μπροστά μας, γιατί η πανδημία είναι ακόμη εδώ. Και άρα είναι ένα σημαντικό μέλημα. Είναι όμως και ένα σημαντικό μέλημα η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, έτσι ώστε όλοι οι άνθρωποι να έχουν ακριβώς αυτό που θέλουν, στον τόπο που ζουν για τις πρώτες βοήθειες και σε πολύ καλά κέντρα για πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες».

«Φεύγω από ένα υπουργείο το οποίο με σημάδεψε ανεξίτηλα πολιτικά και ανθρώπινα», είπε ο απερχόμενος υπουργός Βασίλης Κικίλιας, ενώ αναφερόμενος στη 18μηνη μάχη με την πανδημία σημείωσε: «Νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, δώσαμε όλο μας το είναι και όλη μας την ψυχή προκειμένου να τα καταφέρουμε».

Ευγνώμων για όλο το προσωπικό του συστήματος υγείας για τη συμβολή του στη μάχη έναντι της πανδημίας δήλωσε ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης και συμπλήρωσε: «Ολα τα χρόνια λέγαμε για τις αδυναμίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Το ΕΣΥ μέσα στην πανδημία κατέδειξε ότι έχει και δυνατά σημεία, και αυτά τα δυνατά σημεία πρέπει να βελτιώσουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή