Αιχμηρά βέλη από την αντιπολίτευση για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Αιχμηρά βέλη από την αντιπολίτευση για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Έντονη κριτική για την επιλογή Πλεύρη στο υπουργείο Υγείας

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ανακοινώσεις και δηλώσεις μέσω των οποίων παραδοσιακά αποδοκιμάζονται οι εκάστοτε αλλαγές στη σύνθεση των κυβερνήσεων υποδέχθηκαν και τις τωρινές της κυβέρνησης Μητσοτάκη τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Για «ομολογία αποτυχίας» κάνουν λόγο οι περισσότεροι, ενώ ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι βέλη κριτικής στρέφονται και προς τον κ. Αθ. Πλεύρη, ο οποίος αναλαμβάνει το άκρως ευαίσθητο εν μέσω πανδημίας υπουργείο Υγείας.

«Ο κ. Μητσοτάκης με τις επιλογές του ομολόγησε κυνικά την παταγώδη αποτυχία του. Πανηγύριζε για την “επιτυχή” διαχείριση της πανδημίας και έδιωξε τον κ. Κικίλια για να βάλει έναν ακροδεξιό. Πανηγύριζε γιατί “ο σχεδιασμός στις πυρκαγιές πέτυχε” και έδιωξε τους αρμόδιους υπουργούς», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει: «Οποια πρόσωπα όμως και να αλλάξει, η αποτυχία έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης. Και οι πολίτες αντιμετωπίζουν την παταγώδη αποτυχία του κ. Μητσοτάκη στην καθημερινότητά τους». Κατά του κ. Πλεύρη μίλησαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευκλ. Τσακαλώτος στη Βουλή, αλλά και ο πρώην υπουργός Υγείας Α. Ξανθός, ενώ από την πλευρά της η κ. Σία Αναγνωστοπούλου, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η χειρότερη υπουργός Πολιτισμού της μεταπολίτευσης, η κ. Μενδώνη, παραμένει αμετακίνητη στη θέση της».

Για «ομολογία πλήρους αποτυχίας της κυβέρνησης στα μεγάλα θέματα της πανδημίας και της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ αναφερόμενο στον ανασχηματισμό. «Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει με εμφανή τρόπο τη στροφή προς τα δεξιά. Η παρουσία των κ. Βορίδη – Γεωργιάδη – Πλεύρη σε σημαντικές θέσεις υπουργών καταρρίπτει τον “μύθο” περί κεντρώας πολιτικής. »Το μόνο άνοιγμα που έγινε είναι προς την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς ενόψει των ερχόμενων εκλογών. Αντί για επανεκκίνηση, όπισθεν ολοταχώς», προστίθεται.

«Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός δεν συνιστά κάποιου είδους “επανεκκίνηση”, αλλά “επιτάχυνση” του αντιλαϊκού κυβερνητικού έργου, με τη “θυσία” κάποιων υπουργών που συνδέθηκαν με τις πρόσφατες καταστροφές και με σκοπό να κρυφτούν οι συνολικές πολιτικές ευθύνες», υποστηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Ο μύθος περί δήθεν “επιτυχημένης διαχείρισης” της πανδημίας και των πυρκαγιών κατέρρευσε με πάταγο. Οι “επιτυχημένοι” υπουργοί της διαχείρισης της πανδημίας και των πυρκαγιών, όπως έλεγε ο κ. Μητσοτάκης, κρίθηκαν από τον ίδιο ανεπιτυχείς και από τον ίδιο “κατεδαφίστηκαν”», σχολιάζει η Ελλ. Λύση.

«Ο ανασχηματισμός του κ. Μητσοτάκη δεν ήταν και δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο από μια απλή αναδιάταξη στις πολυθρόνες του “Τιτανικού”», σημειώνεται σε σχόλιο του ΜέΡΑ25, με τον επικεφαλής του κόμματος Γ. Βαρουφάκη να υποστηρίζει αναφερόμενος επίσης στο πρόσωπο του διαδόχου του κ. Κικίλια στο κυβερνητικό σχήμα: «Νέος υπουργός Υγείας ένας κύριος που έχει προαναγγείλει πως οι μετανάστες θα πεθαίνουν στους δρόμους σαν τα αδέσποτα. Συγχαρητήρια, κ. Μητσοτάκη. Ξεπεράσατε σε μισανθρωπισμό και τον Σαλβίνι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή