Θ. Πλεύρης: Είμαι αντίθετος με κάθε μορφή αντισημιτισμού

Θ. Πλεύρης: Είμαι αντίθετος με κάθε μορφή αντισημιτισμού

«Ουδέποτε θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγγνώμη εάν το έπραξα», ανέφερε απαντώντας στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανησυχία του εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος για παλαιότερες δηλώσεις του νέου υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, που είχαν έντονο αντισημιτικό χρώμα, καλώντας τον νέο υπουργό να ζητήσει συγγνώμη. Πρόκειται για δήλωση του 2009, στην οποία ο υπουργός Υγείας, ως δικηγόρος του πατέρα του, είχε δηλώσει για την αναφορά του πατρός Πλεύρη να διατηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Αουσβιτς: «Ποια παρότρυνση είναι αυτή; Ποια διέγερση; Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να πιστεύει και να θέλει να πιστεύει ότι “θέλω να εξοντώσω κάποιον;”». To KIΣΕ καταλήγει ζητώντας από τον κ. Θάνο Πλεύρη «την έκφραση συγγνώμης προς τον εβραϊκό λαό για την αναφορά του αυτή και σαφή καταδίκη της μισαλλοδοξίας, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος, ευθυγραμμιζόμενος με τις διακηρυγμένες θέσεις του Ελληνα πρωθυπουργού. Ελπίζουμε δε ότι ο νέος υπουργός θα αντιμετωπίσει όλους τους πολίτες της χώρας ισότιμα, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκεύματος».

Λίγη ώρα μετά, ο Θάνος Πλεύρης με ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε πως είναι αντίθετος με κάθε μορφή αντισημιτισμού. «Το έχω δείξει με πολλές δημόσιες τοποθετήσεις μου με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση», δήλωσε, διαχωρίζοντας τη θέση του από τον πατέρα του, Κώστα Πλεύρη. «Οι ενστάσεις του ΚΙΣ στο πρόσωπό μου λόγω της αγόρευσής μου ως δικηγόρος υπεράσπισης του πατέρα μου, με τον οποίο διαφωνώ πλήρως, κατανοητές. Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγγνώμη εάν το έπραξα», συμπλήρωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή