«Όλα βρίσκονται υπό έλεγχο»

«Όλα βρίσκονται υπό έλεγχο»

Καθησυχαστικός ο πρωθυπουργός για τη λειτουργία του ΕΣΥ μετά τις αναστολές

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστροφή στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα μετά τον επεισοδιακό ανασχηματισμό επιχειρεί από χθες η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει σε ένα 24ωρο διπλό ταξίδι εντός και εκτός Ελλάδος, καθώς μετά τη Σλοβενία βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού είχε για πολλοστή φορά στο επίκεντρο τα μεγάλα έργα που γίνονται στη συμπρωτεύουσα και αποτελούν βασικό άξονα της κυβερνητικής πολιτικής. Στο επίκεντρο όμως βρέθηκε και η κατάσταση στα νοσοκομεία, καθώς χθες ήταν η πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου της αναστολής εργασίας για τους υγειονομικούς. Οταν ερωτήθηκε σχετικά, ο πρωθυπουργός απάντησε πως «όλα βρίσκονται υπό έλεγχο». Ο κ. Μητσοτάκης είχε σειρά συναντήσεων με στελέχη και φορείς της περιοχής, στο Μέγαρο του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, ενόψει της παρουσίας του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, την ερχόμενη εβδομάδα.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Υποδομών Κώστας Καραμανλής, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης καθώς και οι υφυπουργοί Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και ΥΠΕΝ Νίκος Ταγαράς. Στην πρώτη από τις συσκέψεις εργασίας ο πρωθυπουργός συνάντησε τους βουλευτές Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, ενώ στη σύσκεψη μετείχαν και ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης και η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου Μαρία Αντωνίου. Οι φορείς παρέδωσαν στον πρωθυπουργό πολυσέλιδα υπομνήματα με τα θέματα που τους απασχολούν.

Αμεση αντικατάσταση

Την ίδια ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να αφήσουν πίσω τον επεισοδιακό ανασχηματισμό που είχε στο επίκεντρο τον Ευάγγελο Αποστολάκη και να επικεντρωθούν στα προβλήματα. Εξάλλου, όπως σημειώνουν στην «Κ» κυβερνητικές πηγές, ο υπόλοιπος ανασχηματισμός καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες και «είναι άδικο οι παλινωδίες του κ. Αποστολάκη να επισκιάζουν τις υπόλοιπες αλλαγές». Το μεγάλο ερώτημα αυτή τη στιγμή είναι βεβαίως πότε θα πληρωθεί η θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, καθώς πρακτικά το νεοσυσταθέν υπουργείο έχει μείνει ακέφαλο και μέχρι νεωτέρας υπάγεται στο Προστασίας του Πολίτη. Οι πληροφορίες από την κυβέρνηση λένε πως το θέμα χειρίζεται προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναζητώντας ένα πρόσωπο από δύο δεξαμενές: είτε κάποιον ένστολο στη λογική της επιχειρησιακής γνώσης, όπως ήταν ο κ. Αποστολάκης, είτε ένα πρόσωπο που μπορεί να μην είναι αμιγώς επιχειρησιακός, αλλά δεν θα είναι φορτισμένος πολιτικά και δεν θα δημιουργεί έριδες μεταξύ των κομμάτων. Ουσιαστικά, δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά που τον οδήγησαν στην επιλογή Αποστολάκη. Δύο από τα ονόματα που ακούγονται είναι αυτό του στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου και του πρώην υπουργού Γιώργου Φλωρίδη. Παράλληλα, υπήρξε σκέψη για τοποθέτηση στο συγκεκριμένο πόστο κάποιου υπηρεσιακού παράγοντα, όπως κάποιου δασάρχη, αλλά η σκέψη δεν προχώρησε, καθώς συνήθως αυτά τα στελέχη είναι περισσότερο γραφειοκρατικά παρά ικανά επί του πεδίου, απαραίτητο χαρακτηριστικό για τη συγκεκριμένη θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή