Λ. Αυγενάκης: Νέο λειτουργικότερο πλαίσιο στα «Προγράμματα Άθλησης για Όλους»

Λ. Αυγενάκης: Νέο λειτουργικότερο πλαίσιο στα «Προγράμματα Άθλησης για Όλους»

Στην αναδιάταξη και όχι στην κατάργηση των «Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους» (ΠΑγΟ) θα προχωρήσει το υφυπουργείο Αθλητισμού σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αναδιάταξη και όχι στην κατάργηση των «Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους» (ΠΑγΟ) θα προχωρήσει το υφυπουργείο Αθλητισμού σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Μανώλη Συντυχάκη. Για τα ΠΑγΟ θα διαμορφωθεί ένα νέο λειτουργικό πλαίσιο με κανόνες ελέγχου, διαφάνειας και αξιολόγησής τους.

Ήδη, σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, έχουν εγκριθεί τα φετινά ΠΑγΟ των δήμων και των φορέων τους, καθώς και οι σχετικές θέσεις των γυμναστών ενώ η απόφαση του υφυπουργείου Αθλητισμού αφορά μόνο στην πρόσκαιρη μη οικονομική συμμετοχή, υπό την παρούσα δομή των ΠΑγΟ, η οποία «είναι εξόχως προβληματική». Προκειμένου να βρεθεί λύση σε αυτό το θέμα συστήνεται μία ομάδα εργασίας με εκπροσώπους ανθρώπους από φορείς του αθλητισμού, η οποία θα έχει ως αποστολή να επεξεργαστεί και να καταθέσει άμεσα πλήρες αναμορφωμένο σχέδιο με «πακέτο» προτάσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί, όσο το δυνατό ταχύτερα, η αναδιάταξη των ΠΑγΟ. Στόχος είναι να γίνουν τα προγράμματα πιο αποδοτικά με στοχευμένες δράσεις προκειμένου να βελτιώνουν ουσιαστικά την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών της χώρας. Το ετήσιο κόστος των ΠΑγΟ φτάνει τα 6,439 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό στα προγράμματα δεν υπάρχει πανελλήνιο κριτήριο διότι το 70% εξ αυτών υλοποιείται σε Αττική και Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να περιορίζεται το πανελλαδικό κοινωνικό δικαίωμα στη μαζική άθληση. Επίσης, σε ό,τι αφορά την πρόσληψη των γυμναστών δεν ακολουθούνται διαδικασίες ΑΣΕΠ ενώ ο μηχανισμός ελέγχου και αξιολόγησης είναι ανύπαρκτος.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή