ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Γ. Οικονόμου: Ανακοινώνεται τη Δευτέρα η ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας

Τη Δευτέρα πρόκειται να ανακοινωθεί η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

Γ. Οικονόμου: Ανακοινώνεται τη Δευτέρα η ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας

Τη Δευτέρα πρόκειται να ανακοινωθεί η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, ανέφερε ότι «θα είναι μια πολιτική ηγεσία η οποία θα ταιριάζει απόλυτα στις απαιτήσεις του πεδίου».

Επεσήμανε, δε, ότι «θα είναι μια η επιλογή η οποία θα έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις».

Σε ερώτηση αν θα πρόκειται για πολιτικό πρόσωπο ή όχι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «θα τα πούμε τη Δευτέρα».

Επιπλέον, σημείωσε ότι το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας δεν δημιουργείται κατόπιν απαίτησης του Ευάγγελου Αποστολάκη, αλλά ήταν ειλημμένη απόφαση, προκειμένου να αναβαθμιστεί περαιτέρω η δομή της Πολιτικής Προστασίας.

Τα σενάρια

Όπως έγραφε χθες η «Κ», πληροφορίες από την κυβέρνηση ανέφεραν πως το θέμα χειρίζεται προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναζητώντας ένα πρόσωπο από δύο δεξαμενές: είτε κάποιον ένστολο στη λογική της επιχειρησιακής γνώσης, όπως ήταν ο κ. Αποστολάκης, είτε ένα πρόσωπο που μπορεί να μην είναι αμιγώς επιχειρησιακός, αλλά δεν θα είναι φορτισμένος πολιτικά και δεν θα δημιουργεί έριδες μεταξύ των κομμάτων.

Ουσιαστικά, δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά που τον οδήγησαν στην επιλογή Αποστολάκη. Δύο από τα ονόματα που ακούγονται είναι αυτό του στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου και του πρώην υπουργού Γιώργου Φλωρίδη.

Παράλληλα, υπήρξε σκέψη για τοποθέτηση στο συγκεκριμένο πόστο κάποιου υπηρεσιακού παράγοντα, όπως κάποιου δασάρχη, αλλά η σκέψη δεν προχώρησε, καθώς συνήθως αυτά τα στελέχη είναι περισσότερο γραφειοκρατικά παρά ικανά επί του πεδίου, απαραίτητο χαρακτηριστικό για τη συγκεκριμένη θέση.

Τελευταίες ειδήσεις