Αλ. Τσίπρας: Ο Π. Πολάκης έχει εμβολιαστεί

Αλ. Τσίπρας: Ο Π. Πολάκης έχει εμβολιαστεί

Να κλείσει το κεφάλαιο με τις πύρινες δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας θέλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εμβολιασμός του Παύλου Πολάκη, που αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο OPEN, θα είναι πλέον η απάντηση της Κουμουνδούρου σε όσους κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ πως θολώνει το μήνυμα σε σχέση με τη στήριξη των εμβολιασμών και την αποκήρυξη των αρνητών της επιστήμης. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν σταμάτησε τις πύρινες αναρτήσεις ούτε μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου στην οποία έδωσε το «παρών», ωστόσο όλα δείχνουν πως όσα του είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις 26 Αυγούστου, αλλά και η ομόθυμη καταδίκη των συντρόφων του έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην τελική του απόφαση.

«Υπενθύμισα στον κ. Πολάκη ότι έχει κάνει μια δημόσια δήλωση, ότι θα εμβολιαστεί τον Σεπτέμβριο και μου είπε ότι θα μείνω σε αυτή τη δήλωση που έχω κάνει καιρό τώρα. Χθες το απόγευμα μου έστειλε με sms την εικόνα από τον εμβολιασμό, ότι έκανε την υπόσχεσή του πράξη, λέγοντας ότι εγώ δεν είμαι αντιεμβολιαστής, ασκώ κριτική στο πλαίσιο της επιστημονικής μου προσέγγισης», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλοντας να κλείσει αυτό το κεφάλαιο που έχει κοστίσει έως τώρα αρκετά στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε, η κριτική προς την Κουμουνδούρου για την παρουσία του βουλευτή Χανίων στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ την περασμένη εβδομάδα, καθώς και ο κυριακάτικος «καβγάς» του με την εφημερίδα «Εποχή» –που απηχεί τις απόψεις των «53+»– είχε προκαλέσει νέα σύννεφα και γκρίνιες στο κόμμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σκληρή κριτική συνολικά στην πολιτική του πρωθυπουργού, προβλέποντας πως «η φθορά της κυβέρνησης θα είναι ραγδαία», συμπληρώνοντας πως «δεν έχω καμία αμφιβολία πως έχει γυρίσει η κλεψύδρα». Παραμένοντας στη στάση υπευθυνότητας –όπως σημειώνουν συνεχώς από την Κουμουνδούρου– να μη ζητεί προσφυγή στις κάλπες εν μέσω πανδημίας, ο τέως πρωθυπουργός προέβλεψε: «Πιστεύω ότι οι εκλογές θα γίνουν πολύ σύντομα ανεξάρτητα από τη στιγμή που εγώ θα τις ζητήσω. Δεν νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα μπορέσει να φτάσει στο τέλος της τετραετίας και φρονώ ότι από την άνοιξη του 2022 ανοίγει ένα παράθυρο που είναι πολύ πιθανό να έχουμε πρόωρες εκλογές, παρά την επιθυμία του κ. Μητσοτάκη, γιατί δεν θα μπορεί να συγκρατήσει τη φθορά του».

Σε σχέση με την τοποθέτηση του Χρήστου Στυλιανίδη στο νέο χαρτοφυλάκιο της Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «ένδεια στελεχών» από τις τάξεις της Ν.Δ. που οδήγησε τον πρωθυπουργό να αναζητήσει τον νέο του υπουργό όχι μόνο εκτός των τειχών της γαλάζιας παράταξης, αλλά και εκτός της επικράτειας. Υπενθύμισε μάλιστα πως «ο κ. Στυλιανίδης ήταν ένθερμος υποστηρικτής της Συμφωνίας των Πρεσπών». Επανέλαβε, όσον αφορά τον Ευάγγελο Αποστολάκη, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να τον εγκλωβίσει, καθώς ο πρώην υπουργός Αμυνας είχε θέσει πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις προκειμένου να αποδεχθεί τη θέση. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως ανακοίνωσε την υπουργοποίηση του κ. Αποστολάκη, χωρίς τη συναίνεσή του.

Ευθύνες στο Μαξίμου επέρριψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και για τις ανατιμήσεις που έρχονται στην αγορά. «Από τον Μάιο φωνάζουμε ότι έρχεται κύμα ακρίβειας, καταθέσαμε επίκαιρη επερώτηση για το θέμα και για το ότι πρέπει η κυβέρνηση να λάβει τα μέτρα της και ο κ. Γεωργιάδης μας έλεγε ότι οι αγορές αυτορρυθμίζονται». «Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ένας άγριος χειμώνας για τη μεσαία τάξη», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή