Εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ

Εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ολοένα και πιο στενή συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ σε μια σειρά από τομείς και κυρίως εκείνους της άμυνας, της γεωπολιτικής, της οικονομίας και της ενέργειας συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους γερουσιαστές Κρις Μέρφι και Τζον Οσοφ.

Στο τραπέζι τέθηκε το νομοσχέδιο Μενέντεζ – Ρούμπιο για την εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ στον αμυντικό τομέα και, βεβαίως, η ανανέωση της MDCA. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γερουσιαστές είπαν στον πρωθυπουργό ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν αφήνει στην Ουάσιγκτον χώρο για πιο συστηματική ενασχόληση με την Ευρώπη.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε στους συνομιλητές του τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή και μέσω της συνεργασίας με κοινούς εταίρους, όπως η Κύπρος, το Ισραήλ και η Αίγυπτος».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη, όλοι όσοι εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν να μείνουν όσο το δυνατόν εγγύτερα στις εστίες τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή