Πολιτική θύελλα στη Βουλή για τους εμβολιασμούς

Πολιτική θύελλα στη Βουλή για τους εμβολιασμούς

Εντυπώσεις εις βάρος της Ν.Δ. επιχείρησε να δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι είναι πέντε», δήλωσε ο Ν. Κακλαμάνης

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πεδίο ανταλλαγής φραστικών πυρών, κυρίως μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετατράπηκε χθες η Ολομέλεια της Βουλής για το θέμα του εμβολιασμού, στον απόηχο της προχθεσινής τηλεοπτικής αποκάλυψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης εμβολιάστηκε τελικώς κατά του κορωνοϊού.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε να δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα σε βάρος της κυβερνώσας πλειοψηφίας, υποστηρίζοντας πως μέλη της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν έχουν εμβολιαστεί και ζητώντας να δημοσιοποιηθούν τα σχετικά στοιχεία. Από την πλευρά της πλειοψηφίας επισημάνθηκε ότι πρέπει να επιδεικνύεται σεβασμός στην πτυχή των προσωπικών δεδομένων, κάτι το οποίο δεν διαπιστώθηκε στην περίπτωση Τσίπρα – Πολάκη.

Αρχικώς ήταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδης που έθεσε το θέμα: «Ολοι στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είμαστε εμβολιασμένοι. Ολοι. Τώρα μπαίνει το πραγματικό ερώτημα: Τι γίνεται με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κ. Mητσοτάκη; Είναι όλοι εμβολιασμένοι;». Λίγο αργότερα, το ερώτημα επαναδιατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ι. Ραγκούσης, με τον υπουργό Υγείας Αθ. Πλεύρη μεταξύ άλλων να επισημαίνει: «Σας εγγυώμαι ένα πράγμα ως υπουργός: Παρόλο που θεωρητικά υπάρχει πρόσβαση, δεν πρόκειται ποτέ να είχα πρόσβαση σε αρχείο, όπως δεν ήξερα ότι ο κ. Πολάκης εμβολιάστηκε. Ισως, εάν ο κ. Πολάκης ήταν στη θέση μου, να είχε μπει σε όλα τα αρχεία και να ήξερε. Και σίγουρα δεν είναι ωραία η εικόνα να βγαίνει ένας αρχηγός κόμματος, ο πρώην πρωθυπουργός, και να ανακοινώνει ότι έχει εμβολιαστεί, λες και δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα και δεδομένα υγείας».

Στην έντονη συζήτηση παρενέβη ο προεδρεύων της συνεδρίασης Νικ. Κακλαμάνης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να κάνω μια ενημέρωση, για να ξέρει και ο κόσμος, ότι μέχρι και την τελευταία Διάσκεψη των προέδρων οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι ήταν έξι. Από χθες είναι πέντε. Εμβολιάστηκε ο κ. Πολάκης». Και αναφερόμενος επίσης στην πτυχή των προσωπικών δεδομένων πρόσθεσε: «Οι ανεμβολίαστοι βουλευτές θα έχουν ίση μεταχείριση με τους υπαλλήλους της Βουλής. Τηρώντας τα προσωπικά δεδομένα, μόνο ο εξουσιοδοτημένος γιατρός θα ελέγχει τα τεστ δύο φορές την εβδομάδα και εφόσον είναι αρνητικά, με τα μέτρα που ακολουθούμε όλοι μέσα στη Βουλή, θα μπαίνουν να μιλούν εφόσον είναι ομιλητές και θέλουν να είναι μέσα στη Βουλή. Το ποιοι είναι αυτοί ούτε η Διάσκεψη των προέδρων το ξέρει. Ορθώς ο πρόεδρος δεν τους αποκάλυψε για τον λόγο που είπα».

Η παρέμβαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Ελληνικής Λύσης που αμφισβήτησε τον αριθμό «πέντε». «Παρουσιάζετε ανακριβή στοιχεία», κατηγόρησε τον κ. Κακλαμάνη ο κ. Κ. Χήτας. «Πώς ξέρετε ως προεδρείο πόσοι είναι ανεμβολίαστοι; Εγώ λέω ότι είναι παραπάνω», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή