ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Αλλαγής: Η ΝΔ ψαρεύει ψήφους στους ακραίους που δεν αποδέχονται τον εμβολιασμό

Κίνημα Αλλαγής: Η ΝΔ ψαρεύει ψήφους στους ακραίους που δεν αποδέχονται τον εμβολιασμό

Το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής απάντησε στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο για τις επικρίσεις που διατύπωσε ο κ. Οικονόμου σχετικά με την αποχή που τήρησε το Κίνημα Αλλαγής στην χθεσινή ψηφοφορία τροπολογίας στη Βουλή που αφορούσε κυρώσεις σε όσους εμπλέκονται σε κυκλώματα έκδοσης πλαστών βεβαιώσεων εμβολιασμού.

«Να αφήσει τα γνωστά φθηνά προπαγανδιστικά κόλπα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Γνωρίζει ότι η χθεσινή τροπολογία «κλείνει το μάτι» στους ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς που εργάζονται σε δομές υγείας, τους ευνοεί έναντι των λειτουργών του ΕΣΥ οι οποίοι οδηγούνται σε αναστολή εργασίας», τονίζει στην απάντησή του το Κίνημα Αλλαγής.

Κατηγορεί τη ΝΔ υποστηρίζοντας πώς «είναι εκείνη που ψαρεύει ψήφους στους ακραίους που δεν αποδέχονται τον εμβολιασμό». 

Η Χαριλάου Τρικούπη υπογραμμίζει τη θέση του Κινήματος Αλλαγής υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών η οποία είναι απόλυτα ξεκάθαρη.

Σε εκτενές ενημερωτικό σημείωμα το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει πώς «με τη χθεσινή τροπολογία η Κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους ιδιώτες γιατρούς, τους ευνοεί έναντι των λειτουργών του ΕΣΥ. Αυτό το Κίνημα Αλλαγής δεν το αποδέχεται».

Συγκεκριμένα η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει:

«α. Η Κυβέρνηση ευτελίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία

Κατά πάγια τακτική της μέσα στην πανδημία, η Κυβέρνηση έφερε και χθες μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής, εκπρόθεσμη και άσχετη με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, με έξι άρθρα.

β. Έχει ζητήσει οι τροπολογίες που περιλαμβάνουν πολλά άρθρα να ψηφίζονται κατά άρθρο και όχι συνολικά, για να μπορούν τα κόμματα να εκφράζουν αυτούσια τη βούληση τους, χωρίς να πιέζονται από εντυπωσιασμούς, αναγκαστικές υπερψηφίσεις ή αναγκαστικές καταψηφίσεις.

γ. Σύμφωνα με διάταξη της χθεσινής τροπολογίας οι ιδιώτες, ελεύθεροι επαγγελματίες, ανεμβολίαστοι γιατροί, συμβεβλημένοι με δομές υγείας ή πρόνοιας δεν τίθενται σε αναστολή εργασίας, όπως οι αντίστοιχοι γιατροί του Δημοσίου. Απλά διπλασιάζεται το πρόστιμο σε περίπτωση υποτροπής!!! 

Άλλη μια φορά που η κυβέρνηση της ΝΔ κλείνει το μάτι στους ιδιώτες και δείχνει, έστω και έμμεσα, τις προθέσεις της.

Γι’ αυτό και απείχαμε από τη διαδικασία της ψηφοφορίας για την συγκεκριμένη τροπολογία των 6 άρθρων. Είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας για να αποφύγουμε αναγκαστικές καταψηφίσεις ή αναγκαστικές υπερψηφίσεις. Για βάλουμε φρένο στον εθισμό της κυβέρνησης στην παραβίαση του Κανονισμού και του Συντάγματος και τις επικοινωνιακές παραστάσεις.

Έθεσε εκ νέου το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων, καθώς, σημειώνεται «δεν μπορεί να συνεχιστεί η συστηματική παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, αλλά και του Συντάγματος το άρθρο 74 παρ.5 εδ.γ΄,δ΄ αφού εισάγονται όχι μόνο εκπρόθεσμες, αλλά εντελώς άσχετες με το περιεχόμενο του ν/σ τροπολογίες και ψηφίζονται “πακέτο” ανεξάρτητα από τον αριθμό των άρθρων που περιλαμβάνουν».

Διαφοροποίηση Λοβέρδου

Διαχωρίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος τη θέση του από το Κίνημα Αλλαγής για τη αποχή που επέλεξε το κόμμα στη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία σχετικά με τη τροπολογία για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Σε ανάρτησή του αναφέρει: «Βρίσκομαι στη Ρόδο σε περιοδεία και δεν συμμετείχα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες αξιολόγησης της τροπολογίας. Δηλώνω, όμως, ότι εάν ήμουν παρών, την επιβολή προστίμου για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού θα πρότεινα να την ψηφίσουμε όσες αδυναμίες κι αν είχε».