Πέντε είναι οι ανεμβολίαστοι βουλευτές

Πέντε είναι οι ανεμβολίαστοι βουλευτές

Ενας από τη Ν.Δ., που έχει επικαλεστεί ιατρικούς λόγους. Με δύο τεστ εβδομαδιαίως η είσοδός τους στο Κοινοβούλιο.

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα ονόματα των μη εμβολιασμένων για την προστασία από τον κορωνοϊό βουλευτών να παραμένουν μη γνωστοποιήσιμα για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων, χθες υπήρξε αρμοδίως η διαβεβαίωση ότι μόνον ένας εξ αυτών ανήκει στη Ν.Δ., με τον –ή την– εν λόγω βουλευτή να επικαλείται εγγράφως ιατρικούς λόγους για να αιτιολογήσει πως παραμένει ανεμβολίαστος. Ειδικότερα, αυτό προκύπτει από σχετικές επισημάνσεις που έκανε κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας.

Κατόπιν τούτου μοιάζει μετέωρη η προχθεσινή εντονότατη προσπάθεια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αίθουσα της Ολομέλειας να δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα εις βάρος της κυβερνώσας πλειοψηφίας, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. δεν έχουν εμβολιαστεί. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, ζητούσαν επιτακτικά να δημοσιοποιηθούν τα σχετικά στοιχεία.

Σημειώνεται ότι σχετικές με την εμβολιαστική κάλυψη των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας διαβεβαιώσεις παρέχουν –δίχως περαιτέρω δημοσιότητα– στο προεδρείο του Κοινοβουλίου οι ηγεσίες των κοινοβουλευτικών ομάδων, ενώ υπενθυμίζεται ότι δημόσια δήλωση ειδικώς για τον κ. Π. Πολάκη, ότι δηλαδή έχει εμβολιαστεί, έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας στη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης στο Open. 

Στη βάση των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων για την ασφαλή λειτουργία του Κοινοβουλίου, οι 295 βουλευτές έχουν προσκομίσει βεβαιώσεις είτε εμβολιασμού είτε νόσησης τους τελευταίους λίγους μήνες. Για τους υπολοίπους πέντε, προκειμένου να καταστεί εφικτή η είσοδός τους στους χώρους της Βουλής και η συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις, ισχύει ό,τι ακριβώς προβλέπεται και για τους εργαζομένους στη Βουλή: θα πρέπει, δηλαδή, να προσκομίζουν δύο τεστ εβδομαδιαίως, τα οποία θα ελέγχει μόνο ο εξουσιοδοτημένος γιατρός τηρώντας τα προσωπικά δεδομένα. Εφόσον τα τεστ είναι αρνητικά, τότε θα μπορούν να εισέρχονται στη Βουλή. Οπως είχε αναφέρει χθες ο Α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Νικ. Κακλαμάνης, «το ποιοι είναι αυτοί (οι πέντε) ούτε η Διάσκεψη των Προέδρων το ξέρει».

Ως προς το νομοθετικό έργο, χθες εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια δύο νομοσχέδια αρμοδιότητας του υπουργείου Εξωτερικών, μέσω των οποίων κυρώνονται διεθνείς συμφωνίες, ενώ παράλληλα άρχισε στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης η επεξεργασία του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για τα ζώα συντροφιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή