Πηγές υπ. Εργασίας: Fake news όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν προώθηση παιδικής εργασίας

Πηγές υπ. Εργασίας: Fake news όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν προώθηση παιδικής εργασίας

«Προτεραιότητα η αποιδρυματοποίηση των παιδιών και η ένταξή τους στην κοινωνία»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για fake news κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ πηγές του υπουργείου Εργασίας, με αφορμή τις αναφορές για προώθηση της «φθηνής εργασίας» σε ξενοδοχειακές μονάδες παιδιών που διαβιούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων.

Όπως τονίζουν, ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του άφησε εγκλωβισμένα στα ιδρύματα παιδιά από την εφηβεία ως τα 30 τους. «Δική μας προτεραιότητα είναι η αποιδρυματοποίηση των παιδιών και η ένταξή τους στην κοινωνία και τον παραγωγικό ιστό».

«Σχεδιάζουμε λοιπόν προγράμματα μαθητείας για τους εφήβους 16-18 ετών ώστε να ενταχτούν ομαλά στον χώρο εργασίας που επιθυμούν. Θα είναι προγράμματα πληρωμένης μαθητείας στα οποία θα μπορούν τους καλοκαιρινούς μήνες (άρα δεν υπάρχει θέμα ότι δεν πάνε σχολείο) να απασχολούνται και να εκπαιδεύονται. Όσα λοιπόν ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν προώθηση παιδικής εργασίας είναι fake news. Για την εργασία ανηλίκων υπάρχει αυστηρότατο νομικό πλαίσιο που αυτή η κυβέρνηση το σέβεται απολύτως», προσθέτουν.

Παράλληλα, αναφέρουν πως πρόκειται για «εθελοντική μαθητεία για όσες όσους θέλουν να δουν στην πράξη το επάγγελμα. Σε αυτή την ηλικία προτεραιότητα έχει η γνώση και η ενημέρωση. Ειδικά για παιδιά που εκ των πραγμάτων έχουν λίγες ευκαιρίες. Ας μην τις κάνουμε λιγότερες περιορίζοντας τους ορίζοντες».

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή