Κ. Μητσοτάκης στην «Κ»: «Δεν χρησιμοποιώ ούτε δεξιόμετρα ούτε αριστερόμετρα. Με νοιάζει είναι η κυβέρνηση να γράφει πολλά χιλιόμετρα»

Κ. Μητσοτάκης στην «Κ»: «Δεν χρησιμοποιώ ούτε δεξιόμετρα ούτε αριστερόμετρα. Με νοιάζει είναι η κυβέρνηση να γράφει πολλά χιλιόμετρα»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση του δημοσιογράφου της Καθημερινής, Σταύρου Παπαντωνίου, σχετικά με τις δημοσκοπήσεις και την κάμψη που καταγράφεται για την κυβέρνηση, καθώς και για το κατά πόσο η κυβέρνηση έστριψε προς τα δεξιά μετά τον ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη γι’ αυτό το οποίο έγινε το καλοκαίρι ως προς τις δασικές πυρκαγιές. «Παρότι προσπαθήσαμε πολύ και ήμασταν πιο έτοιμοι από οποιαδήποτε άλλη χρονιά, δεν καταφέραμε να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον στο βαθμό που θα θέλαμε. Η συγγνώμη βέβαια πρέπει να ακολουθείται από απτά αποτελέσματα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η μεγάλη εικόνα είναι ότι η κυβέρνηση στα δύο χρόνια, που είναι σημείο καμπής, προηγείται με διψήφιο αριθμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αν κάπου εκφράζεται μια λογική δυσαρέσκεια», επισήμανε, «οφείλουμε να τη λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, να δούμε τι έχουμε κάνει λάθος, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και από κει και πέρα να βελτιωθούμε».

Όσον αφορά τη στροφή, σημείωσε ότι «δεν χρησιμοποιώ ούτε δεξιόμετρα ούτε αριστερόμετρα. Αυτό που με νοιάζει είναι η κυβέρνηση να γράφει πολλά χιλιόμετρα, χιλιόμετρα δουλειάς και να μπορεί να εκφράζει πολιτικά, αυτό για το οποίο μίλησα χθες, μια πλατιά ευρεία κοινωνική συμμαχία της Ευρώπης, της λογικής, του ορθολογισμού, που απεχθάνεται την πόλωση, που θέλει έργα και όχι λόγια, που απαιτεί από τους πολιτικούς, ειλικρίνεια, αποτέλεσμα και που ταυτόχρονα είναι σε θέση να συνθέτει και όχι να διχάζει. Θα μείνω στα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτής της διακυβέρνησης».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή