Η Κουμουνδούρου δεν θα σηκώσει το γάντι των εκλογών

Η Κουμουνδούρου δεν θα σηκώσει το γάντι των εκλογών

Ο κ. Τσίπρας προετοιμάζεται για την παρουσία του στη ΔΕΘ με βασικό στόχο την αποδόμηση των εξαγγελιών Μητσοτάκη

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και το πακέτο παροχών άπλωσε την πολιτική τράπουλα και, σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έστρωσε τον δρόμο μιας άτυπης προεκλογικής περιόδου. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρουσία του το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ, θα σηκώσει το γάντι που του πέταξε ο πρωθυπουργός, ζητώντας εκλογές. Παρ’ όλα αυτά το γεγονός πως η Ν.Δ. μπήκε στο τρίτο έτος παραμονής στην εξουσία δίνει «άρωμα κάλπης» που και η αξιωματική αντιπολίτευση επιθυμεί να συντηρήσει προκειμένου να κρατάει σε εγρήγορση τόσο τον κομματικό μηχανισμό, όσο και τους ψηφοφόρους της. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε σπεύσει να προλάβει τον πρωθυπουργό όταν την προηγούμενη εβδομάδα προέβλεπε πως οι πολιτικές εξελίξεις πιθανότατα να έρθουν την άνοιξη του 2022.

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ οι συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο είναι συνεχείς προκειμένου να «κλειδώσει» η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο. Πέρα από την απαραίτητη επικαιροποίηση του κυβερνητικού προγράμματος, λόγω κυρίως των ανατιμήσεων στην αγορά, προτεραιότητα αποτελεί η αποδόμηση των εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην Κουμουνδούρου θέλουν να δείξουν πως ο κουμπαράς που άνοιξε ο πρωθυπουργός δεν φτάνει, είναι ανεπαρκής και κυρίως δεν δίνει χείρα βοηθείας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Ειδικά για την ενέργεια, όπου η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, τα 150 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι σταγόνα στον ωκεανό, που απλά μεταθέτουν το πρόβλημα για λίγους μήνες», ανέφερε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Σε υψηλούς τόνους ήταν και η τοποθέτηση της Εφης Αχτσιόγλου σε σχέση με το «μπόνους πρόσληψης», στον Real FM: «Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, απ’ αυτά που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, με επιδότηση για 6 μήνες 100 ευρώ στην επιχείρηση και 100 ευρώ στον εργαζόμενο. Αυτό είναι όλο κι όλο και το παρουσίασε ως φοβερή παρέμβαση».

Στην Κουμουνδούρου πήραν χαρτί και μολύβι και χθες συνεδρίασε το Πολιτικό Κέντρο του κόμματος. Πηγές, αναλύοντας μία προς μία τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, σχολίαζαν πως από τα 3,4 δισ. που εξήγγειλε, τα 404 εκατ. ευρώ είναι νέα μέτρα. 

Το άνοιγμα των σχολείων ήταν μία ακόμη ευκαιρία η αντιπολίτευση σύσσωμη να επιτεθεί στο Μαξίμου. «Η κυβέρνηση για άλλη μια χρονιά ανοίγει τα σχολεία με τον τρόπο που τα έκλεισε. Με 25 παιδιά ανά τμήμα και με ένα πρωτόκολλο αναστολής, το οποίο λέει ότι τα τμήματα θα λειτουργούν μέχρι να νοσήσουν το 50%+1 των μαθητών και των μαθητριών», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε πως «η κυβέρνηση επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Κανένα μέτρο προφύλαξης δεν πάρθηκε. Ο συνωστισμός στις τάξεις επαναλαμβάνεται. Οι εμβολιασμοί καθυστερούν».

Για «αγωνία μπροστά σε μια πολιτική που δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, που δεν στηρίζει την ουσιαστική μόρφωση των νέων», έκανε λόγο ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή