Πιο κοντά οι κάλπες, η εκτίμηση της Φ. Γεννηματά

Πιο κοντά οι κάλπες, η εκτίμηση της Φ. Γεννηματά

Σήμερα η ομιλία της στο «Βελλίδειο», με βασικούς πυλώνες την αντιδεξιά ατζέντα και την αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έντονα αντιπολιτευτικό, αλλά και προεκλογικό πρόσημο, λόγω της επερχόμενης κάλπης για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, αναμένεται να έχει η παρουσία της Φώφης Γεννηματά στην 85η ΔΕΘ, που θα κορυφωθεί απόψε (19.30) με την ομιλία της στο «Βελλίδειο».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να παρουσιάσει τους δύο βασικούς πυλώνες του σχεδίου διακυβέρνησης της Χαρ. Τρικούπη, δηλαδή τη «Νέα Αλλαγή» και το «Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο», κινούμενη παράλληλα στους γνωστούς άξονες που έχει χαράξει και συνιστούν το πλαίσιο με το οποίο διεκδικεί την επανεκλογή της: την αντιδεξιά ατζέντα, την αυτόνομη πορεία, αλλά και την ανάγκη συνέχισης της πορείας του ΚΙΝΑΛ με πολιτικό και ιδεολογικό ορόσημο το ΠΑΣΟΚ.

Επί της ουσίας, η ΔΕΘ αποτελεί για την κ. Γεννηματά τον τελευταίο «υπερκομματικό» σταθμό πριν από τις εσωκομματικές κάλπες, από όπου θα απευθυνθεί τόσο στα ακροατήρια στα οποία επιχειρεί να διεισδύσει το ΚΙΝΑΛ όσο και στην κομματική βάση που θα αναδείξει τη νέα ηγεσία της παράταξης έως τα τέλη του έτους.

Σε αυτό το πλαίσιο, σαφή πρόγευση του στίγματος που θα εκπέμψει αποτέλεσε και η χθεσινή συνέντευξή της (ΕΡΤ), όπου διατήρησε τους ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης, απορρίπτοντας τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μίλησε για μέτρα που «δίνουν λίγα στους πολλούς και πολλά στους μεγάλους και ισχυρούς», καταλογίζοντας παράλληλα στο Μαξίμου πως «στη σκιά της πανδημίας φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους».

Αναφερόμενη, δε, στα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης για τους νέους, έκανε λόγο για «κοροϊδία», υποστηρίζοντας πως «αποδείχτηκε ότι μιλάμε για 100 ευρώ τον μήνα και όχι 600 ευρώ, δηλαδή για ένα πρόγραμμα που είναι κατώτερο και από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, που δίνουν 500 ευρώ». Ως προς τις εξαγγελίες για τις ενισχύσεις απέναντι στις επερχόμενες ανατιμήσεις του ρεύματος, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε «ότι κανένας Ελληνας δεν έχει καταλάβει ακριβώς τι πρόκειται να γίνει», εκφράζοντας «παρά πολλές επιφυλάξεις ότι η μέση ελληνική οικογένεια και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα στηριχθούν πραγματικά».

Επιπλέον, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ εκτίμησε ότι οι πολιτικές επιλογές και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ «φέρνουν τις εκλογές πιο κοντά», σημειώνοντας πως γι’ αυτό και η ίδια έδωσε, όπως είπε, σαφείς οδηγίες επίσπευσης των διαδικασιών για την ηγεσία. «Δεν είναι δυνατόν να βλέπεις μια κυβέρνηση να περνά κάτω από τον πήχυ και μια αξιωματική αντιπολίτευση ανεπαρκή απέναντι στον θεσμικό της ρόλο και να μη σκέφτεσαι ότι πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα, για να πρωταγωνιστήσεις στις εξελίξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα, ως προς το «γκάζι» στα εσωκομματικά, ότι «σε καμία περίπτωση ως πρόεδρος της παράταξης δεν μπορώ να επιτρέψω σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία το κόμμα μας να λιμνάζει στα νερά της εσωστρέφειας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή