Αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη

Αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος και θα απαντήσει στο εκλογικό δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις τελευταίες πινελιές της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο βάζουν στην Κουμουνδούρου. Το Σάββατο αναμένεται να παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος, που θα προτείνει λύσεις για την ανεργία, την ακρίβεια, την πανδημία και θα εστιάζει σε θέματα ασφάλειας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Στο επίκεντρο θα βρεθούν, πέρα από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, η ενίσχυση του ΕΣΥ καθώς και οι νέοι, με την πρόταση για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ να αποτελεί την αιχμή του δόρατος των εξαγγελιών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιχειρήσει να αποδομήσει τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την προηγούμενη εβδομάδα. Ενδεικτικά είναι όσα ακούστηκαν στην Κουμουνδούρου κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την Τετάρτη και είναι πολύ πιθανό να ενσωματωθούν στην τελική ομιλία. Σε σχέση με το «μπόνους πρόσληψης» έκαναν λόγο για ένα «αστείο πρόγραμμα 100 ευρώ τον μήνα για έξι μήνες», θυμίζοντας πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο ΟΑΕΔ είχε προγράμματα που έδιναν επιχορήγηση 500 ευρώ για δώδεκα μήνες για τους νεοπροσλαμβανόμενους.

Με καυστικό τρόπο σχολιάζουν και τα μέτρα που θα προστατέψουν τους καταναλωτές από τις αυξήσεις της ΔΕΗ. Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του Νάσου Ηλιόπουλου στον ΣΚΑΪ: «Για τους επόμενους εννέα μήνες το κόστος που θα προκύψει από την αύξηση στη χονδρική τιμή του ρεύματος θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Ξέρετε πόσο είναι το κονδύλι που ανακοίνωσε η Ν.Δ. για να την καλύψει; Μόλις 150 εκατ. ευρώ, δηλαδή εννέα ευρώ τον μήνα για τα νοικοκυριά μέχρι τα Χριστούγεννα. Αντί η κυβέρνηση να παρέμβει ουσιαστικά στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ και μέσω της ΡΑΕ στις αυξήσεις του ρεύματος, τελικά επιχορηγεί αυτούς που κερδοσκοπούν στο ρεύμα και τα υπερκέρδη των επιχειρηματιών που έχουν στήσει καρτέλ».

Στη συνέντευξη Τύπου την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας θα εστιάσει και στα πολιτικά ζητήματα, ειδικά μετά το εκλογικό δίλημμα που έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την αυτοδυναμία. Αναμένεται να δηλώσει έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ωστόσο θα παραμείνει, εκτός απροόπτου, στη γραμμή πως σε συνθήκες πανδημικής κρίσης προέχει η ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και όχι οι πρόωρες κάλπες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή