EUMED 9: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσόρισε τους ομολόγους του

EUMED 9: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσόρισε τους ομολόγους του

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των χωρών του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Με μεγάλη μου χαρά καλωσορίζω στην Αθήνα τους ομολόγους μου, αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, στην επισήμως 1η Σύνοδο MED 9, αφού προστέθηκαν πλέον η Σλοβενία και η Κροατία», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωση του πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των χωρών του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που στην ατζέντα θα έχουμε το ζήτημα της κλιματικής κρίσης τις συνέπειες της οποίας αντιμετωπίζει η Μεσόγειος σήμερα. Θα έχουμε την ευκαιρία να υιοθετήσουμε τη Διακήρυξη της Αθήνας, η οποία θέτει τις προτεραιότητες των χωρών της Μεσογείου και του Ευρωπαϊκού Νότου, για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, η οποία επηρεάζει ιδιαίτερα την κοινή μας θάλασσα, τη Μεσόγειο», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να συζητήσουμε σημαντικά γεωπολιτικά και άλλα ζητήματα, από το Αφγανιστάν έως την πανδημία Covid. Και φυσικά θα είναι μια ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε την προσήλωσή μας στην επίτευξη των σημαντικών στόχων που έχουμε θέσει, να έχουμε μετατρέψει την Ευρώπη στην πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρο έως τα μέσα του αιώνα. Επομένως, ελπίζω πως θα έχουμε πολύ παραγωγικές συναντήσεις και με χαροποιεί ότι καταφέραμε να διευρύνουμε το σχήμα MED 7, που πλέον περιλαμβάνει τους φίλους μας από τη Σλοβενία και την Κροατία».

Διαβάστε: EUMED 9: Η διακήρυξη της Αθήνας για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον στη Μεσόγειο

EUMED 9:  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσόρισε τους ομολόγους του-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή