ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

EUMED 9 – Αναστασιάδης για Κυπριακό: Λύση που θα εδράζεται στο διεθνές δίκαιο

Ο Κύπριος πρόεδρος τόνισε ότι «μας απασχόλησε και το φλέγον θέμα του μεταναστευτικού. Όλα τα μεσογειακά κράτη παραμένουν σε εγρήγορση

EUMED 9 – Αναστασιάδης για Κυπριακό: Λύση που θα εδράζεται στο διεθνές δίκαιο

«Οι τακτικές μας συναντήσεις και τα όποια αποτελέσματα και η μεταξύ μας αλληλοενημέρωση και ο συντονισμός συνιστούν πολύτιμο εργαλείο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατά τις κοινές δηλώσεις των ηγετών, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των κρατών του νότου της Ε.Ε. (EUMED 9).

«Κοινή ήταν η θέση που καταγράφηκε στην ειδική σύνοδο για την κλιματική αλλαγή για επίσπευση υλοποίησης των Παρισίων. Ενημέρωσα για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η κυπριακή δημοκρατία για τον καταρτισμό ενός περιφερειακού σχεδίου δράσης» σημείωσε.

Ο Κύπριος πρόεδρος τόνισε ότι «μας απασχόλησε και το φλέγον θέμα του μεταναστευτικού. Όλα τα μεσογειακά κράτη παραμένουν σε εγρήγορση. Συζητήσαμε τις τελευταίες διεθνείς εξελίξεις. Χρήζουν αμέσων λύσεων προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή. Καταγράφηκαν ταυτόσημες απόψεις σε μια σειρά θεμάτων που αποτελούν προτεραιότητα στην ατζέντα του ευρωπαϊκού συμβουλίου».

«Άφησα τελευταίες τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας έναντι της Κύπρου και τις απαράδεκτες ενέργειες και αξιώσεις για το κυπριακό. Η δική μας θέση παραμένει προσηλωμένη στο διεθνές δίκαιο, στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας για μόνιμη διευθέτηση του ζητήματος, από τη μια οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Τουρκία και από την άλλη για λύση που θα εδράζεται στο διεθνές δίκαιο», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

⇒ Διαβάστε ακόμη: EUMED 9: Η διακήρυξη της Αθήνας για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον στη Μεσόγειο

⇒ Διαβάστε ακόμη: EUMED 9: Πολιτική διακήρυξη της 8ης Συνόδου Κορυφής

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης: Να εγκαταλείψει η Τουρκία την επιθετική συμπεριφορά

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μακρόν: Η Ε.Ε. να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει προκλήσεις και απειλές