Κυβερνητικές πηγές: Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Κυβερνητικές πηγές: Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξεκαθαρίζουν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του Τούρκου προέδρου, ο οποίος έκανε λόγο για επικείμενο τετ α τετ των δύο στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των ΟΗΕ. 

Όπως τονίζουν, εξάλλου, από το Μαξίμου το πρόγραμμα Ερντογάν στη Νέα Υόρκη ολοκληρώνεται στις 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα άφιξης του πρωθυπουργού, κάτι που σημαίνει ότι οι δύο ηγέτες δεν θα συμπέσουν καν χρονικά. 

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε, σήμερα και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων:

«Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού (σσ. για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας), η ελληνική πλευρά δεν έχει ζητήσει συνάντηση. Εξ όσων γνωρίζουμε, δεν υπάρχει και σύμπτωση στα προγράμματα των δύο ηγετών, δεν συμπίπτουν στη Νέα Υόρκη», επεσήμανε εισαγωγικώς ο υπουργός και στο δεύτερο ερώτημα αν μπορεί να αλλάξει κάτι, αν ζητηθεί, έδωσε την εξής απάντηση: 

«Η πολιτική είναι δυναμική, προφανώς η ελληνική πλευρά δεν είναι αντίθετη στο να βρίσκονται οι ηγέτες, πάντοτε το να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας είναι μια χρήσιμη πολιτική οδός (…) οι δίαυλοι επικοινωνίας είναι πάντοτε χρήσιμοι, με μία επιφύλαξη: θα πρέπει να υπάρχει μια κοινή βάση κατανόησης κατ’ ελάχιστον».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή