Σακελλαροπούλου: «Οι ατέλειες του σώματος συνεπάγονται δύναμη»

Σακελλαροπούλου: «Οι ατέλειες του σώματος συνεπάγονται δύναμη»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερή επιλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας είναι οι πρωτοβουλίες με στόχο την ενδυνάμωση της ταυτότητας, της αυτονομίας και της κοινωνικής ισότητας που πρέπει να απολαμβάνουν άτομα που δεν ανήκουν στο «κυρίαρχο πρότυπο». Στο πλαίσιο αυτό η κ. Σακελλαροπούλου δέχθηκε χθες στον Κήπο του Προεδρικού Μεγάρου τους νικητές –συνοδούς, προπονητές και αθλητές– που επέστρεψαν με μετάλλια από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Σας υποδέχομαι σήμερα εδώ με υπερηφάνεια και συγκίνηση», είπε η κ. Σακελλαροπούλου. «Οχι μόνο για τα μετάλλια και τις επιτυχίες σας. Αλλά για την ψυχική δύναμη, την πνευματική συγκέντρωση, την αδάμαστη βούληση με τις οποίες προσήλθατε στον αθλητισμό, για το σθένος που επιδεικνύετε καθημερινά στην αναμέτρησή σας με το σώμα και τα όριά του». Το πώς ένα εμπόδιο μπορεί να οδηγήσει σε μια υπέρβαση είναι κάτι που τόνισε η Πρόεδρος, η οποία αφού συνεχάρη όλα τα μέλη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας, πρόσθεσε: «Είστε ένα σπουδαίο παράδειγμα της αδήριτης αλήθειας ότι το σώμα υποτάσσεται στο πνεύμα και ότι οι ατέλειές του πολύ συχνά δεν συνεπάγονται παθητικότητα, αλλά δύναμη. Εύχομαι η λαμπρή σας παρουσία στους Αγώνες και η καθημερινή σας συμμετοχή στην αθλητική ζωή να βοηθήσει στην καταπολέμηση των στερεοτύπων, του αποκλεισμού και των διακρίσεων που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή