ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Μερική υπαναχώρηση Κούλογλου μετά τις αναταράξεις για την «ισοπαλία»

Να μετριάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η αρχική του δήλωση για «ισοπαλία» μεταξύ των Μητσοτάκη και Τσίπρα όσον αφορά στις παρουσίες τους στη ΔΕΘ επιχείρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κούλογλου

ΣΥΡΙΖΑ: Μερική υπαναχώρηση Κούλογλου μετά τις αναταράξεις για την «ισοπαλία»

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο δήλωσης Κούλογλου περί «ισοπαλίας» όσον αφορά στις παρουσίες των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παρότι ο ευρωβουλευτής με νεότερη δήλωσή του (στην Αυγή), επιχειρεί να μετριάσει τις εντυπώσεις της αρχικής του τοποθέτησης κάνοντας λόγο για «ενδεχομένως άστοχη διατύπωση».

«Για να σταματήσει η προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων με αφορμή μια ενδεχομένως άστοχη διατύπωσή μου, ξεκαθαρίζω ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ αποτελεί αναγκαιότητα να προκύψει από τη λαϊκή ετυμηγορία μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής που έχει διαρρήξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι προφανές ότι σε αυτή τη κατεύθυνση θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στο συλλογικό στόχο για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν», αναφέρει ο κ. Κούλογλου.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε επανέλθει το βράδυ της Δευτέρας, υπεραμυνόμενος της αρχικής του τοποθέτησης: «Είμαι 30 χρόνια στη δημοσιογραφία και κανείς δεν θα μου αφαιρέσει το δικαίωμα του λόγου. Και οι ευρωβουλευτές πρέπει να συμβάλουν, στο καλό της παράταξης αλλά και της χώρας. Ήταν μία ισοπαλία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκτός έδρας. Δεν θέλω να ασχοληθώ με τις αναρτήσεις του Πολάκη, έχω πιο σημαντικά πράγματα» είπε ο κ. Κούλογλου (στο Action24)  και πρόσθεσε:«Ο κύριος Πολάκης είναι καλός αλλά για να κάνει εκστρατεία άλλων κομμάτων. Για παράδειγμα τον κύριο Κυμπουρόπουλο τον έβγαλε πρώτο ευρωβουλευτή σε σταυρούς και με ρεκόρ για τη ΝΔ. Κόντεψε να φτάσει τον Γλέζο, πέρασε τον Μεϊμαράκη στις τελευταίες ευρωεκλογές. Ο κ.Πολάκης κάνει καλές προεκλογικές καμπάνιες».

 

Τέλος ο κ. Κούλογλου σημείωσε: «Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μου έχει πει ότι μπορώ να υπογράφω τα άρθρα με την κριτική μου και την υπογραφή μου. Από την λογοδιάρροια του Facebook, εγώ είμαι εμβολιασμένος», με προφανείς αιχμές κατά της ανάρτησης Πολάκη.

Απαντήσεις στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν σήμερα τόσο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, όσο και ο Δημ. Παπαδημούλης ο οποίος μίλησε για «αυτογκόλ».

 

Από την πλευρά του και σχετικά ερωτηθείς (στο ραδιόφωνο του Σκάι) ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δήλωσε: «Δεν μπορώ να κατανοήσω τη σκοπιμότητα αυτής της κίνησης, μάλλον πρέπει ο ίδιος να απαντήσει για αυτό».

«Θα έπρεπε να σας πω και εγώ ότι έχω σοβαρότερα πράγματα να κάνω από το να σχολιάζω τα σχόλια του κ. Κούλογλου.

Δεν μπορώ να κατανοήσω το νόημα πίσω από αυτή την κίνηση. Θα πρέπει να σας απαντήσει ο κ. Κούλογλου. Η ουσία είναι ότι πολλοί αρέσκονται να βλέπουν την πολιτική σαν ποδοσφαιρικό ματς. Για εμένα αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασαν δυο εκ διαμέτρου αντίθετα πολιτικά σχέδια που αναφέρονται σε εντελώς διαφορετικά κοινωνικά συμφέροντα».

Ο κ. Τζανακόπουλος ήταν επίσης αιχμηρός για τον Στ. Κούλογλου μιλώντας και στο Kontra: «Εκθέτει τον ίδιο του το εαυτό, αλλά η πολιτική δεν είναι αρένα για να μιλάμε για ισοπαλίες. Όλα αυτά κινούνται στη σφαίρα μιας κακής ποιότητας δημοσιογραφίας», είπε.