ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Οι εξαγωγές αποτελούν τον καθρέπτη της ανταγωνιστικότητας

Το Εθνικό Σχέδιο Εξωστρέφειας παρουσίασε ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε λόγο για ένα φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο σε βάθος χρόνου θα δείξει απτά αποτελέσματα, ενώ αναγνώρισε ότι ήδη έχουν σημειωθεί σημαντικά βήματα

Μητσοτάκης: Οι εξαγωγές αποτελούν τον καθρέπτη της ανταγωνιστικότητας

Το Εθνικό Σχέδιο Εξωστρέφειας παρουσίασε σήμερα η ελληνική κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης η οποία έλαβε χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», παρουσία και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της κυβέρνησης έκανε λόγο για ένα φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο σε βάθος χρόνου θα δείξει απτά αποτελέσματα, ενώ αναγνώρισε ότι ήδη έχουμε κάνει σημαντικά βήματα. «Οι πολιτικές της εξωστρέφειας είναι μετρήσιμες» συνέχισε, και παρέπεμψε: 

  • αφενός στις εξαγωγές, οι οποίες «αποτελούν τον καθρέπτη της ανταγωνιστικότητας». «Μπορούμε να αναπτύξουμε εξαγωγική δραστηριότητα σε παραδοσιακούς τομείς, αλλά και σε νέους». 
  • αφετέρου στην ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικός προορισμός. «Ας δούμε τις αποτιμήσεις των κεφαλαίων που ήρθαν στην Ελλάδα. Οι ξένοι βλέπουν μακροπρόθεσμες προοπτικές δημιουργίας υπεραξιών».

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr