Αντιπαράθεση ενόψει κάλπης στο ΚΙΝΑΛ

Αντιπαράθεση ενόψει κάλπης στο ΚΙΝΑΛ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεβαίνουν οι προεκλογικοί τόνοι στο Κίνημα Αλλαγής, με τα στρατόπεδα της Φώφης Γεννηματά και του Ανδρέα Λοβέρδου να δίνουν το έναυσμα των –αναμενόμενων– εσωκομματικών αντιπαραθέσεων με φόντο την κάλπη για την ηγεσία. Αφορμή στάθηκαν χθες νέες δηλώσεις του κ. Λοβέρδου, μία ημέρα μετά την επίσημη παρουσίαση της πολιτικής του διακήρυξης, όπου επίσης είχε αφήσει σαφείς αιχμές κατά της ηγεσίας

Μιλώντας, αυτήν τη φορά, στο «Πρώτο Πρόγραμμα» ο πρώην υπουργός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε (χωρίς να την κατονομάσει) στο αφήγημα της κ. Γεννηματά περί προοδευτικής διακυβέρνησης. «Λένε κάποιοι από εμάς –όχι εγώ– για προοδευτική διακυβέρνηση. Να μας πουν με ποιον; Με το ΚΚΕ; Με τον Βαρουφάκη; Με τον Τσίπρα; Δεν υπάρχει κάτι άλλο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο βουλευτής Αθηνών αναφέρθηκε εκ νέου στα χαμηλά ποσοστά του ΚΙΝΑΛ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αλλαγή ηγεσίας. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ. έκανε λόγο για «αναξιοπρεπή ερωτήματα», σημειώνοντας πως «δεν είμαστε δεκανίκι κανενός» αλλά και προσθέτοντας: «Αν μένεις στο 5% και στο 6%, φυσικά οι άλλοι θα σε ρωτούν με ποιον θα πας και αν θα συγκυβερνήσεις ή αν θα είσαι ένα κόμμα διαμαρτυρίας». «Οταν ένα κόμμα δεν μπορεί να μεγαλώσει και δεν θέλει να συγκυβερνήσει, τότε πρέπει να γίνουν αλλαγές και η αλλαγή ηγεσίας είναι μία από αυτές», δήλωσε ακόμη.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Λοβέρδος στρέφει τα βέλη του προς την ηγεσία, ενώ είναι γνωστό ότι εδώ και μήνες ο ίδιος και η κ. Γεννηματά είναι επί της ουσίας δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα. Ωστόσο, στις τάξεις των «προεδρικών» φαίνεται πως είναι αποφασισμένοι πλέον, όσο πλησιάζουν οι κάλπες, να μην αφήνουν αιχμές αναπάντητες.

Σε αυτό το πλαίσιο ήρθε λίγο αργότερα και η απάντηση από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλο Χρηστίδη, ο οποίος ανέφερε πως «κανένας υποψήφιος δεν μπορεί να βάζει τη φιλοδοξία του πάνω από την παράταξη και να αντιπολιτεύεται το κόμμα του αντί για την κυβέρνηση».

Πρόκειται, δηλαδή, για την πρώτη… δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών, με στελέχη του ηγετικού πυρήνα να μιλούν για εκκίνηση ενός γύρου «που δεν θα είναι ο τελευταίος», ενώ είναι βέβαιο πως στον «χορό» αργά ή γρήγορα θα μπουν όλα τα στρατόπεδα.

Σε ό,τι αφορά, πάντως, το ευρύτερο προεκλογικό παζλ, χθες συνεδρίασε εκ νέου η ΕΔΕΚΑΠ, όπου και αναμενόταν να «κλειδώσει» η 3η Οκτωβρίου ως ημερομηνία σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής για τον καθορισμό των διαδικαστικών. Στη χθεσινή συνεδρίαση, επιπλέον, συμμετείχε και η εταιρεία OTS, που προορίζεται να «τρέξει» τις εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή