Συνάντηση Μητσοτάκη – Ελπιδοφόρου στον ΟΗΕ: «Λήξαν το θέμα»

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ελπιδοφόρου στον ΟΗΕ: «Λήξαν το θέμα»

Συνάντηση διάρκειας 30 λεπτών είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση διάρκειας 30 λεπτών είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα της Ομογένειας και τρόποι συνεργασίας για την καλύτερη υποστήριξη του πολυδιάστατου έργου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στον Πρωθυπουργό το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναλειτουργία του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero.

Επιπλέον, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ελπιδοφόρος συζήτησαν ζητήματα του οικουμενικού Ελληνισμού και επαναβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας που συνδέουν την Αρχιεπισκοπή και το ποίμνιό της με τη μητέρα πατρίδα.

Μετά τη συνάντηση ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: «Το θέμα είναι λήξαν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της».

Προηγουμένως ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά.

Η συνάντηση οριστικοποιήθηκε μετά και τη συγγνώμη που ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος για την παρουσία του στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας».

Σχετικά ερωτηθείς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε σήμερα στον ΣΚΑΪ, ότι υπήρξε ένα θέμα με τους χειρισμούς που έγιναν, αλλά ό,τι ήταν να ειπωθεί ειπώθηκε, έγινε διευκρινιστική δήλωση και όλοι πήραν απαντήσεις.

«Το να είσαι με αρχηγό ενός κράτους που δεν αναγνωρίζεται, είναι κάτι που θα μπορούσε να αποφευχθεί», πρόσθεσε αναφέροντας πως το θέμα είναι απολύτως λήξαν. «Η ελληνική κυβέρνηση και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δεν μπορεί παρά να είναι στην ίδια πλευρά», συμπλήρωσε ξεκαθαρίζοντας πως «θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Ελπιδοφόρο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή