«Κλείδωσαν» για 5 Δεκεμβρίου οι κάλπες στο ΚΙΝΑΛ

«Κλείδωσαν» για 5 Δεκεμβρίου οι κάλπες στο ΚΙΝΑΛ

Με ανοιχτά μητρώα θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ηγεσία. Στις 12 του μηνός ο δεύτερος γύρος, εφόσον χρειαστεί.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 5 Δεκεμβρίου θα στηθούν οι κάλπες για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ενώ ο δεύτερος γύρος (εφόσον χρειαστεί) θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα αργότερα, στις 12 του μηνός. Η σχετική εισήγηση διαμορφώθηκε ομόφωνα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) της παράταξης και θα επικυρωθεί και επισήμως στην Κεντρική Επιτροπή της ερχόμενης Κυριακής, όπου θα γίνει η επίσημη κατάθεση των υποψηφιοτήτων των τεσσάρων διεκδικητών, δηλαδή των Φώφης Γεννηματά, Νίκου Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδου και Χάρη Καστανίδη.

Επιπλέον, η εισήγηση της ΕΔΕΚΑΠ φαίνεται πως λύνει και το ζήτημα των ανοιχτών μητρώων. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι όποιος επιθυμεί να ψηφίσει θα μπορεί να γραφτεί μέλος του κόμματος και την ημέρα των εκλογών. Επρόκειτο για μια συζήτηση που είχε τροφοδοτηθεί τους τελευταίους μήνες, ωστόσο ήταν περισσότερο «σεναριολογική», μια και η τελική απόφαση αποτελούσε, σε γενικές γραμμές, κοινό τόπο και για τα τέσσερα στρατόπεδα.

Ως προς τις ημερομηνίες, όπως είχε γράψει η «Καθημερινή» της Κυριακής, παρότι υπήρχε επαρκής χρόνος προετοιμασίας για εκλογές και εντός Νοεμβρίου, οι εκλογές των δικηγόρων στις 28 του μήνα φαίνεται πως τελικά «έκαψαν» τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου, μεταθέτοντας τις κάλπες για την πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή