ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σατιρικό αντίο του «Οnion» στη Μέρκελ με δώρο την… Ελλάδα

Σύμφωνα με τον σατιρικό ιστότοπο, πραγματοποιήθηκε τελετή προς τιμήν της αποχώρησης της Άγκελα Μέρκελ από την καγκελαρία, στην οποία αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης την τίμησαν προσφέροντάς της… την Ελλάδα.

Το σατιρικό αντίο του «Οnion» στη Μέρκελ με δώρο την… Ελλάδα

Άρωμα… Ελλάδας είχε το «αντίο» του σατιρικού ιστοτόπου theonion.com στην Άγκελα Μέρκελ. Σε χιουμοριστική ανάρτηση, σημείωσε πως πραγματοποιήθηκε τελετή προς τιμήν της απόσυρσης της Άνγκελα Μέρκελ από την καγκελαρία ύστερα από 16 χρόνια, στην οποία αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης την τίμησαν προσφέροντάς της… την Ελλάδα.

Στην υποτιθέμενη δήλωση της, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε πως «ελπίζουμε ότι η καγκελάριος θα δεχτεί την Ελλάδα ως ένα μικρό δώρο αποχαιρετισμού και ευγνωμοσύνης για τις πολυετείς υπηρεσίες της», ενώ πρόσθεσε ότι μετά από τόσα χρόνια ιδιαίτερης προσοχής για το μεσογειακό έθνος, θα ήταν σωστό η Ελλάδα να είναι τώρα δική της για να… κάνει ό, τι θέλει μαζί της.

Στη συνέχεια της καυστικής ανάρτησης, η Φον ντερ Λάιεν δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ιδιαίτερη σχέση της Α. Μέρκελ με την Ελλάδα, καθώς όπως εξομολογήθηκε πρόσφατα η καγκελάριος, η ευρωκρίση ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας της, αφού «ζήτησε τόσα πολλά από τους Έλληνες». «Η καγκελάριος καθοδήγησε τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από πολλές κρίσεις κατά τη διάρκεια της μακράς θητείας της και καθιερώθηκε ως μία από τις σημαντικότερες ηγέτες της εποχής μας. Η κ. Μέρκελ φρόντιζε πάντα να συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα στα σχέδιά της. Από την εκπληκτική ιστορία της Αθήνας και τα εκατοντάδες νησιά μέχρι τα χρόνια της αυστηρής λιτότητας, η Ελλάδα έχει τόσα πολλά να προσφέρει σε μία συνταξιούχο πολιτικό ηγέτη με το ανάστημα και τα γούστα της κ. Μέρκελ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας την «ομιλία» της, η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, σημείωσε ότι ακόμα και η Ελλάδα δεν είναι αρκετή για να ευχαριστήσει η ΕΕ τη Μέρκελ: «Μια χώρα 11 εκατομμυρίων ανθρώπων δεν φτάνει για να εκφράσει την εκτίμηση που τρέφουμε για την καγκελάριο, αλλά είναι ο τρόπος μας να την ευχαριστήσουμε για όλα όσα έχει προσφέρει. Με αυτό το δώρο, είμαστε σε θέση να διασφαλίσουμε ότι η καγκελάριος Μέρκελ θα μπορεί να συνεχίσει να διαμορφώνει την Ελλάδα όπως τη φαντάζεται, για πολλά χρόνια ακόμη».

Μάλιστα, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, το theonion.com άκουσε τη Μέρκελ να σχολιάζει στον σύζυγό της ότι το δώρο ήταν σαν να ήθελε η ΕΕ να την κολλήσει με κάποιο φθηνό, άσχημο παλιό πράγμα που κανείς δεν θέλει…