Πηγή Ε.Ε. για συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: Περαιτέρω συμβολή στην ευρωπαϊκή άμυνα

Πηγή Ε.Ε. για συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: Περαιτέρω συμβολή στην ευρωπαϊκή άμυνα

Την Eπιτροπή Μόνιμων Αντιπροσώπων ενημέρωσαν η Ελλάδα και η Γαλλία για την υπογραφή της εταιρικής σχέσης στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας, ανέφερε ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Eπιτροπή Μόνιμων Αντιπροσώπων ενημέρωσαν η Ελλάδα και η Γαλλία για την υπογραφή της εταιρικής σχέσης στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας, ανέφερε ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Η «γαλλική ομπρέλα» και τα μυστικά της συμφωνίας

Η ίδια πηγή, την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε ότι η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία «θα καταστήσει δυνατή την περαιτέρω συμβολή στην ευρωπαϊκή άμυνα και την ευρωατλαντική ασφάλεια».

Προσέθεσε ότι «είναι μια στρατηγική εταιρική σχέση που ενισχύει τους δεσμούς Ελλάδας – Γαλλίας με πλήρη σεβασμό των δεσμεύσεων εντός της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Κανείς δεν είπε ότι μια τέτοια στρατηγική εταιρική σχέση είναι ασυμβίβαστη με μια συμμαχία».

Σχοινάς: Βήμα προς την αμυντική ένωση

Η αμυντική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας είναι ένα βήμα προς την αμυντική ένωση, είχε δηλώσει από τις Βρυξέλλες την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Αναφερόμενος στην υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι η αμυντική ένωση στην Ευρώπη «δεν θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη, με ένα μαγικό ραβδί. Θα είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς συγκεκριμένων χειροπιαστών μέτρων τα οποία θα ενισχύσουν την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών».

«Πράγματι, η αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας είναι ένα τέτοιο βήμα» πρόσθεσε.

Οργή και απειλές από Άγκυρα

Την οργή της Άγκυρας – μέσω και απειλών – για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας αποτυπώνει η πρώτη επίσημη αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, τρεις ημέρες μετά την επίσημη υπογραφή της στο Παρίσι. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή