Οικονόμου για ΣΥΡΙΖΑ: «Δικαιολογίες και υπεκφυγές» για να καταψηφίσει τη συμφωνία με Γαλλία

Οικονόμου για ΣΥΡΙΖΑ: «Δικαιολογίες και υπεκφυγές» για να καταψηφίσει τη συμφωνία με Γαλλία

«Ο ελληνικός λαός βλέπει και κρίνει. Και αξιολογεί πώς τοποθετείται ο καθένας σε ιστορικές στιγμές και για μία Συμφωνία που αποτελεί μεγάλη εθνική επιτυχία», δήλωσε ο κ. Οικονόμου

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «δικαιολογίες» και «υπεκφυγές» προκειμένου «να καταψηφίσει τη συμφωνία με τη Γαλλία» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή την εισήγηση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα στο ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ.

⇒ Διαβάστε επίσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας

«Όπως πληροφορούμαστε από την εισήγηση του κ. Τσίπρα στο ΠΣ του κόμματός του, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε κάποιες δικαιολογίες και υπεκφυγές προκειμένου να καταψηφίσει την ιστορικής σημασίας Συμφωνία με τη Γαλλία που περιέχει την πρωτοφανή ρήτρα συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης. Μια Συμφωνία που, κατά τα λοιπά, θα την έφερνε και ο ίδιος κι ακόμη καλύτερη αλλά και αυτή τη φορά δεν πρόλαβε…» ανέφερε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε:

«Ο ελληνικός λαός βλέπει και κρίνει. Και αξιολογεί πώς τοποθετείται ο καθένας σε ιστορικές στιγμές και για μία Συμφωνία που αποτελεί μεγάλη εθνική επιτυχία και προασπίζει τα συμφέροντα της χώρας. Τα υπόλοιπα στη Βουλή».

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Σε απάντησή του στις δηλώσεις του κ. Οικονόμου, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει τα εξής:

«Θα συνιστούσαμε στον παρ’ ολίγον μετακλητό υπάλληλο του κ. Καμμένου αντί για εξυπνάδες να απαντήσει αν συμφωνεί η κυβέρνηση η όχι με τους δυο όρους που έβαλε ο κ. Τσίπρας, ώστε να στηρίξει την Αμυντική Συμφωνία:

Γιατί εξαιρεί από αυτήν τις θαλάσσιες οικονομικές ζώνες; Ώστε να συνεχίζει το κάθε Oruc Reis να σεργιανίζει ανενόχλητο και να βγαίνουν υπουργοί του κ. Μητσοτάκη να πουλάνε τρέλα ότι τα ερευνητικά πλοία που παραβιάζουν κατ’ εξακολούθηση τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τα παίρνει ο αέρας;

Συμφωνούν να αποστέλλονται Έλληνες στρατιώτες σε γαλλικές εκστρατείες στο Σαχελ;

Τα υπόλοιπα για το λογαριασμό τουλάχιστον 10 δις από την έλλειψη σχεδίου του κ. Μητσοτάκη στα εξοπλιστικά στη Βουλή.»

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή