Τηλεφωνική επικοινωνία Ακάρ με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ για θέματα άμυνας και ασφάλειας

Τηλεφωνική επικοινωνία Ακάρ με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ για θέματα άμυνας και ασφάλειας

Οι υπουργοί Άμυνας της Τουρκίας και των ΗΠΑ συνομίλησαν τηλεφωνικά την 1η Οκτωβρίου, σχετικά με τη μελλοντική συνεργασία ασφαλείας μεταξύ των δύο χωρών

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υπουργοί Άμυνας της Τουρκίας και των ΗΠΑ συνομίλησαν τηλεφωνικά την 1η Οκτωβρίου, σχετικά με τη μελλοντική συνεργασία ασφαλείας μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως μεταδίδει η «Hurriyet», ο Χουλουσί Ακάρ και ο Λόιντ Τζέιμς Όστιν αντάλλαξαν απόψεις για τη διμερή και περιφερειακή άμυνα, σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας.

Οι δύο αξιωματούχοι τόνισαν τη σημασία ενίσχυσης των στρατιωτικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών μέσω της στενότερης συνεργασίας και του συντονισμού.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ανέφερε σε δήλωσή του: «Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Τζέιμς Όστιν μίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Τούρκο υπουργό Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ για να συζητήσουν τις ευκαιρίες ενίσχυσης των μακροχρόνιων αμυντικών μας δεσμών.

Και οι δύο μοιράστηκαν τις προοπτικές για περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της κοινής απειλής απέναντι στην τρομοκρατία.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε τη μεγάλη αξία που δίνουν οι ΗΠΑ στη σχέση με την Τουρκία στον τομέα της Άμυνας, κάτι που αποδείχθηκε πρόσφατα από τη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών για το Αφγανιστάν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή