Φρένο από Mητσοτάκη στην εκλογολογία

Φρένο από Mητσοτάκη στην εκλογολογία

Η διπλή αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες στο υπουργικό συμβούλιο στις πρόωρες εκλογές δεν ήταν τυχαία

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διπλή αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες στο υπουργικό συμβούλιο στις πρόωρες εκλογές δεν ήταν τυχαία. Ο πρωθυπουργός έχει αντιληφθεί πως το τελευταίο διάστημα, με φόντο τα σενάρια πρόωρων εκλογών, οι υπουργοί του, παλιοί και νέοι, έχουν αρχίσει να επιδίδονται σε μια άτυπη και πολύ πρόωρη προεκλογική εκστρατεία, αφήνοντας σε ουκ ολίγες περιπτώσεις σε δεύτερη μοίρα τα υπουργικά τους καθήκοντα.

Το Μαξίμου ζυγίζει το ενδεχόμενο κατάργησης των υφιστάμενων μέτρων, όπως για παράδειγμα το να μπαίνει μια περιοχή στο «κόκκινο» και να έχει νυχτερινό lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το τελευταίο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης είχε διαπιστώσει επανειλημμένως πως οι υπουργοί του ασχολούνταν το ίδιο αν όχι περισσότερο με τις εκλογικές τους περιφέρειες από ό,τι με τα υπουργικά τους καθήκοντα. Ακόμα και μια πρόχειρη ματιά στα προφίλ τους στα κοινωνικά δίκτυα δείχνει πως οι υπουργοί κινούνται με προεκλογικούς όρους, κάτι που έχει ενοχλήσει, καθώς ουσιαστικά αλλά και επικοινωνιακά υπονομεύει την κυβερνητική δουλειά, εκπέμποντας λανθασμένο μήνυμα προς την κοινωνία. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο κ. Μητσοτάκης έκρινε σκόπιμο να βάλει φρένο στη λογική αυτή στέλνοντας άμεσα το μήνυμα στους υπουργούς του πως οι εκλογές δεν είναι κοντά. Το ότι το μήνυμα απευθυνόταν πρωτίστως προς τους υπουργούς ήταν ξεκάθαρο όταν ο κ. Μητσοτάκης είπε τα εξής: «Ο καλύτερος τρόπος για να τερματιστεί η συζήτηση για εκλογές είναι η δουλειά και η προώθηση του κυβερνητικού έργου», προσθέτοντας πως «υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι τις εκλογές και δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκέφτεται κανείς με προεκλογικούς όρους». Ο πρωθυπουργός, δε, σημείωσε πως «με δεδομένο ότι η οικονομία πηγαίνει καλά και οι προοπτικές για το 2022 είναι ακόμη καλύτερες, δεν έχουμε απολύτως κανένα λόγο να συζητάμε για εκλογές μέσα στο 2022». Για να μην θεωρηθεί το μήνυμα προς τους υπουργούς αδυναμία, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα και στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας τη για «ψευτολεονταρισμούς» και επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά ότι «αυτές θα γίνουν στην ώρα τους, όπως ορίζει το Σύνταγμα, δηλαδή στο τέλος της τετραετίας». 

Αλλαγές

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στην «Κ», είναι πιθανόν να δούμε αλλαγές στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, «απελευθερώνοντας» περαιτέρω τους εμβολιασμένους. «Οι εμβολιασμένοι έχουν προστατευτεί, οι ανεμβολίαστοι είναι που κινδυνεύουν», ανέφερε η ίδια πηγή, βάζοντας ένα πλαίσιο για το πώς θα κινηθεί από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση. Κατά πληροφορίες, το Μαξίμου ζυγίζει το ενδεχόμενο κατάργησης των υφιστάμενων μέτρων, όπως για παράδειγμα το να μπαίνει μια περιοχή στο «κόκκινο» και να έχει νυχτερινό lockdown, αφού ούτως ή άλλως οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους διασκέδασης. Αύριο Τετάρτη θα υπάρξουν ανακοινώσεις αρμοδίως «με στόχο να εκπέμπουμε πολύ καθαρά μηνύματα σε σχέση κυρίως με τους εμβολιασμένους», είπε ο πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας το τι μέλλει γενέσθαι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή