«Η Τουρκία δεν τηρεί τις δεσμεύσεις»

«Η Τουρκία δεν τηρεί τις δεσμεύσεις»

Για «push forward» κατηγόρησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, την Τουρκία σε συνέντευξή του στην «Die Welt», απαντώντας στις καταγγελίες της γείτονος ότι το ελληνικό Λιμενικό σπρώχνει τους μετανάστες πίσω στα τουρκικά χωρικά ύδατα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «push forward» κατηγόρησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, την Τουρκία σε συνέντευξή του στην «Die Welt», απαντώντας στις καταγγελίες της γείτονος ότι το ελληνικό Λιμενικό σπρώχνει τους μετανάστες πίσω στα τουρκικά χωρικά ύδατα. «Τα περισσότερα βίντεο προέρχονται από την τουρκική ακτοφυλακή. Είναι ενδιαφέρον ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατά τα φαινόμενα βλέπει τα πλοία, αλλά δεν τα σταματάει, κάτι για το οποίο είναι υποχρεωμένη σύμφωνα με την Κοινή Δήλωση με την Ε.Ε. Αντ’ αυτού βιντεοσκοπεί», δήλωσε.

Απαντώντας στις κατηγορίες της τουρκικής πλευράς όσον αφορά τον τρόπο επέμβασης του ελληνικού Λιμενικού τόνισε πως «ο Κανονισμός 656 του 2014 αναφέρει ότι ένα σκάφος που εισέρχεται παράνομα στα ύδατα της Ε.Ε. πρέπει να συνοδεύεται ξανά στα ύδατα της περιοχής από την οποία ήλθε. Χωρίς αυτόν τον Κανονισμό δεν θα είχαμε Λιμενικό, ελέγχους διαβατηρίων και σύνορα». Σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο κ. Μηταράκης είπε ότι αφορούν κυρίως τη δίκαιη κατανομή της μεταναστευτικής πίεσης. Ο υπουργός προσέθεσε ότι η Τουρκία δεν τηρεί τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την Κοινή Δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή