Καραμανλής: Δεν αποκλείεται η ονομαστική ψηφοφορία στην ελληνογαλλική συμφωνία

Καραμανλής: Δεν αποκλείεται η ονομαστική ψηφοφορία στην ελληνογαλλική συμφωνία

«Στην ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, ο κάθε βουλευτής θα πάρει θέση απέναντι στην ιστορία», τόνισε ο κ. Καραμανλής

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ονομαστικής ψηφοφορίας, στην Ολομέλεια, για την κύρωση της αμυντικής ελληνογαλλικής συμφωνίας, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία έρχεται ως συνέχεια μιας πολύ μακράς παράδοσης, καθώς «η Ελλάδα και η Γαλλία είναι αδελφά έθνη».

Όπως είπε ο κ. Καραμανλής, με αυτή τη συμφωνία η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται το κενό στην Ανατολική Μεσόγειο και ενισχύονται οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. «Δεν κάνουμε κούρσα εξοπλισμών, αλλά εφαρμόζουμε το δόγμα της αποτρεπτικότητας», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης⇒ Τουρκικά νεύρα στο Αιγαίο λόγω Γαλλίας

Σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «είναι λυπηρό σε αυτή την ιστορική συμφωνία να έχει αυτή τη στάση ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Διαβάστε επίσης⇒ Από το 1988 στο 2060, ταξίδι με τη φρεγάτα του μέλλοντος

«Στην ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, ο κάθε βουλευτής θα πάρει θέση απέναντι στην ιστορία», συμπλήρωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ ερωτηθείς αν θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία, απάντησε «θα δούμε».  

Ο ίδιος απέδωσε τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Άγκυρας στο γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. «Ο Ερντογάν είναι πιεσμένος και απομονωμένος αυτή τη στιγμή. Η τουρκική οικονομία έχει δομικά ζητήματα και αυτά φαίνεται ότι δεν ξεπερνιούνται. Η νεότερη ιστορία της Τουρκίας δείχνει ότι όταν οι ηγέτες της έχουν εσωτερικά προβλήματα, προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών τους», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Τελευταίες ειδήσεις

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή