«Μετωπική» Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία

«Μετωπική» Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμεί η αντιπαράθεση στη Βουλή να κορυφώνεται κάθε εβδομάδα. Γι’ αυτόν τον λόγο κατέθεσε ερώτηση προς τον […]

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να διαμορφώσουν την πολιτική ατζέντα επιχειρούν στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτός είναι ο λόγος που η αντιπολιτευτική ρητορική τις τελευταίες ημέρες, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, εναλλάσσεται μεταξύ της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας, της πανδημίας και της ακρίβειας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμεί η αντιπαράθεση στη Βουλή να κορυφώνεται κάθε εβδομάδα. Γι’ αυτόν τον λόγο κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την πανδημία. Με ανάρτησή του, μάλιστα, τον καλεί «να μη φυγομαχήσει εκ νέου από την “Ωρα του Πρωθυπουργού” την ερχόμενη Παρασκευή». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην κάνει «ότι αυτός δεν έχει καμία ευθύνη. Για κανέναν, έστω έναν, από κείνους που χάθηκαν. Οταν η πανδημία θερίζει. Οταν είμαστε από τους πρώτους σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων στην Ευρώπη. Οταν είμαστε από τους τελευταίους στον εμβολιασμό, στον οποίο έχουν πετάξει λευκή πετσέτα. Οταν η δημόσια υγεία βγαίνει στο σφυρί».

Την τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν διαβάσει στο Μαξίμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει: «Είναι καλύτερο για τον κ. Τσίπρα να αλλάξει άποψη και να ψηφίσει την αμυντική συμφωνία, παρά να προσπαθεί απεγνωσμένα να αλλάξει την ατζέντα. Η μικροπολιτική στόχευση της αλλαγής ατζέντας, με την πολιτική εκμετάλλευση των ανθρώπινων απωλειών από τον κορωνοϊό, είναι θλιβερή πολιτικά και ηθικά. Οσο για την επίκαιρη ερώτηση, ας μην ανησυχεί ο κ. Τσίπρας, θα απαντηθεί όπως ορίζει η κοινοβουλευτική διαδικασία την άλλη εβδομάδα, την επόμενη Παρασκευή».

Μετά το αυριανό ραντεβού στη Βουλή για την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία, στον ΣΥΡΙΖΑ θα ανάψουν τις μηχανές για το ζήτημα της πανδημίας. Δύο ερωτήματα απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας προς τον πρωθυπουργό:

Οτι επιχειρεί να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, στην οποία κυριαρχεί η προμήθεια των φρεγατών, κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου την Κουμουνδούρου. 

• «Συναισθάνεται την κυβερνητική ευθύνη για την κατάταξη της χώρας μας στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης σε θύματα αναλογικά με τον πληθυσμό και ποιες αξιολογεί ως αιτίες αυτής της αρνητικής εξέλιξης;

• Εχει σχέδιο αντιμετώπισης της οδυνηρής κατάστασης, με ενδυνάμωση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αποτελεσματική επιδημιολογική επιτήρηση, ενίσχυση του εμβολιασμού και του φαρμακευτικού προγράμματος ή η χώρα θα συνεχίζει να θρηνεί θύματα και η κυβέρνηση θα ομιλεί για κανονικότητα;».

Ο Γιάννης Οικονόμου, ερωτώμενος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απάντησε: «Είναι ένα θέμα που πρωτίστως έχει επιστημονική διάσταση και μετά, αν έχει, πολύ λιγότερο πολιτική. Οταν εξηγηθεί επιστημονικά η διάστασή του για την περίοδο που με ρωτάτε και υπάρχει περιθώριο πολιτικής εξήγησης, η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί».

Στο πεδίο της οικονομίας η Εφη Αχτσιόγλου σχολίασε και το προσχέδιο του προϋπολογισμού, τονίζοντας πως δεν επιφυλάσσει τίποτα θετικό για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και επιβεβαιώνει τη στρατηγική κατεύθυνση της κυβέρνησης για ενίσχυση των ελαχίστων και ισχυρών. «Την ώρα που η κοινωνία σαρώνεται από την ακρίβεια, την πανδημία, τη γενικευμένη ανασφάλεια, η κυβέρνηση για το 2022: αφαιρεί 12,5 δισ. από την πραγματική οικονομία. Προβλέπει δημοσιονομική προσαρμογή ύψους 6,3% του ΑΕΠ. Κρατάει ουσιαστικά καθηλωμένο τον κατώτατο μισθό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή