Μητσοτάκης για συμφωνία με Γαλλία: Όλοι θα αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους στη Βουλή

Μητσοτάκης για συμφωνία με Γαλλία: Όλοι θα αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους στη Βουλή

«Λυπάμαι που, δυστυχώς, κάποιοι δεν μπορούν να δουν πέρα από τις κομματικές παρωπίδες το πραγματικό εθνικό συμφέρον της χώρας» σημείωσε ο πρωθυπουργός

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναλυτική ενημέρωση για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας παρείχε στους ομολόγους του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μετέχει στη σύνοδο Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων, στη Σλοβενία.

Κατά το χθεσινοβραδινό δείπνο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η συμφωνία ενισχύει ουσιαστικά τη δυνατότητα της Ευρώπης να χτίσει τον δικό της αμυντικό πυλώνα εντός του ΝΑΤΟ.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Η «γαλλική ομπρέλα» και τα μυστικά της συμφωνίας

«Είναι μία πολύ σημαντική συμφωνία η οποία αναβαθμίζει γεωπολιτικά τη θέση της χώρας και ταυτόχρονα συνοδεύεται και από μία σημαντική επένδυση στον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεών μας, ειδικά του Πολεμικού Ναυτικού. Επαναλαμβάνω ότι αγοράζουμε τα καλύτερα πλοία, στην καλύτερη τιμή, με τον γρηγορότερο χρόνο παράδοσης» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός.

Τόνισε, δε, ότι «θα έχουμε την ευκαιρία αύριο, στη Βουλή, να συζητήσουμε αναλυτικά για αυτήν την ιστορική συμφωνία. Και βέβαια όλοι θα τοποθετηθούν και θα αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους, καθώς σε μία ιστορική συμφωνία ιστορικές είναι και οι ευθύνες όσων θα κληθούν δια της ψήφου τους να πουν “ναι” ή “όχι” σε μία συμφωνία η οποία έχει πραγματικά εθνική διάσταση».

«Λυπάμαι που, δυστυχώς, κάποιοι δεν μπορούν να δουν πέρα από τις κομματικές παρωπίδες το πραγματικό εθνικό συμφέρον της χώρας» σημείωσε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μένει σταθερά προσανατολισμένος στο «όχι» σε ό,τι αφορά την ελληνογαλλική συμφωνία, η οποία τίθεται αύριο, Πέμπτη, προς ψήφιση στη Βουλή. Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας διατύπωσε τρεις ενστάσεις.

«Το αντιπολιτευτικό του μένος θέλει μια Ελλάδα αδύναμη και εκτός του δικτύου των διεθνών συμμαχιών, μια Ελλάδα φοβική», ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή