Οικονόμου: Επιβεβλημένη η αλλαγή των μέτρων – Δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό

Οικονόμου: Επιβεβλημένη η αλλαγή των μέτρων – Δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό

«Αυτοί που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να πάρουν πίσω της ζωή τους»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιβεβλημένες ήταν οι αλλαγές στα μέτρα για τους εμβολιασμένους, που ανακοινώθηκαν εχθές, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, καθώς το μήνυμα που δινόταν με τους περιορισμούς για τους πλήρως εμβολιασμένους και τα τοπικά lockdown ήταν αντιφατικό.

«Αυτοί που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να πάρουν πίσω της ζωή τους», τόνισε ο κ. Οικονόμου και επανέλαβε ότι δεν πρέπει να εκπέμπουμε μηνύματα που μπερδεύουν τον κόσμο ή είναι αντίθετα με την κοινή λογική, φέρνοντας σαν παράδειγμα τα μέτρα για τα οδοντιατρεία, τα οποία διορθώθηκαν άμεσα.

Όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1,η ανακοίνωση των μέτρων δε σημαίνει ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό και η επισήμανση αυτή είναι ένα «καμπανάκι», κυρίως για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι αρκεί να ρίξουν μια ματιά στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ για να πειστούν.

Διαβάστε επίσης⇒ Κορωνοϊός: Χαλάρωση αλλά και αστερίσκοι για τη νέα μέρα – Τι αλλάζει για τους εμβολιασμένους

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους ξεκινάει με συγκεκριμένα μέτρα από το προσεχές Σάββατο 9 Οκτωβρίου και θα γίνει επαναξιολόγηση σε 15 ημέρες.

Μέσα σε αυτό το 15νθήμερο θα επικαιροποιηθούν και θα ομαδοποιηθούν και οι περιορισμοί που ισχύουν για τους υπόλοιπους δημόσιους χώρους και δραστηριότητες με το σκεπτικό ότι οι εμβολιασμένοι μπορούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα και οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατευθούν.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή