Τουρκικά πυρά με στόχο τον Μακρόν

Τουρκικά πυρά με στόχο τον Μακρόν

Με ενδιαφέρον παρακολούθησαν στην Αγκυρα την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχετικά με το περιεχόμενο της ελληνογαλλικής συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Με ενδιαφέρον παρακολούθησαν στην Αγκυρα την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχετικά με το περιεχόμενο της ελληνογαλλικής συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας, καθώς ήθελαν να ακούσουν συγκεκριμένες αναφορές του πρωθυπουργού και τις ερμηνείες που δίνει η Αθήνα στη συνεργασία με το Παρίσι. Αναλυτές εκτιμούν πως τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να υπάρχουν αντιδράσεις από την τουρκική κυβέρνηση.

Πάντως, επίθεση εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγορώντας τη Γαλλία για «αποικιοκρατική λογική» Αφορμή στάθηκαν οι αναφορές του κ. Μακρόν πως στην Αλγερία έχουν παίξει αρνητικό ρόλο και οι Τούρκοι με όσα έχουν κάνει εκεί. «Είναι λανθασμένη η προσπάθεια της Γαλλίας να βάλει σε τέτοιες συζητήσεις την Τουρκία που δεν έχει αποικιοκρατικό παρελθόν» δήλωσε ο κ. Τσαβούσογλου και πρόσθεσε: «Εχουμε δει πως τέτοιες φθηνές προσεγγίσεις δεν έχουν κάποιο όφελος ούτε στη Γαλλία ούτε αλλού. Aντί να κάνει τέτοιες λαϊκίστικες προσεγγίσεις θα ήταν καλύτερο να κάνει άλλα βήματα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού του» Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε πως «αν ο κ. Μακρόν έχει να πει κάτι που αφορά εμάς, προτιμούμε να μην το λέει πίσω από την πλάτη μας αλλά στο πρόσωπό μας. Οπως το κάνει ο πρόεδρός μας ΡετζέπΤαγίπΕρντογάν»

Η ελληνογαλλική συμφωνία στο μικροσκόπιο της Αγκυρας.

Mέσα σε αυτό το κλίμα ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με μήνυμά του στο Twitter, ζήτησε την εξέταση της κατάστασης της υγείας του ΡετζέπΤαγίπΕρντογάν, γεγονός που έρχεται στη συνέχεια του δημοσιεύματος του Foreign Policy, το οποίο είχε γράψει πως ο πρόεδρος της Τουρκίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο κ. Κιλιτσντάρογλου υποστήριξε πως «διακεκριμένα μέλη του κυβερνώντος κόμματος AKP ζητούν αλλαγή στα τέσσερα πρώτα άρθρα του Συντάγματος, αλλά ο Ερντογάν πιστεύει ότι ήμουν εγώ. Είναι ζήτημα κρατικής ασφάλειας να ζητήσουμε πιστοποιητικό υγείας. Ο Ερντογάν πρέπει να λάβει πιστοποιητικό υγείας από ανεξάρτητο ίδρυμα, και να το κάνει αμέσως»

Πολεμικά πλοία

Τέλος, κυπριακά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν πως εντός της κυπριακής ΑΟΖ βρίσκονται τρία τουρκικά πολεμικά πλοία, τα οποία κινούνται στο σημείο στο οποίο σχεδιάζει να πραγματοποιήσει έρευνες το «autical Geo» Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πλοία του τουρκικού ναυτικού είναι δύο φρεγάτες και μία κορβέτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή