Σακελλαροπούλου: Το δώρο του αντιπροέδρου της Ε.Ε. και το τρίτο εμβόλιο

Σακελλαροπούλου: Το δώρο του αντιπροέδρου της Ε.Ε. και το τρίτο εμβόλιο

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού είναι ίσως ένα από τα ελάχιστα θέματα για τα οποία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι δεν μπορεί να υπάρχει σχετικισμός ή, πολύ περισσότερο, αντίθετη άποψη.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού είναι ίσως ένα από τα ελάχιστα θέματα για τα οποία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι δεν μπορεί να υπάρχει σχετικισμός ή, πολύ περισσότερο, αντίθετη άποψη. Οπως υπήρξε εκ των πρώτων που εμβολιάστηκαν δημοσίως όταν έγινε διαθέσιμο το εμβόλιο, έτσι και σήμερα που άρχισε να είναι διαθέσιμη η τρίτη δόση, η κυρία Σακελλαροπούλου έχει προγραμματίσει να μεταβεί στον «Ευαγγελισμό»και να εμβολιαστεί για τρίτη φορά.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει προγραμματίσει να μεταβεί στον «Ευαγγελισμό» για την αναμνηστική δόση.

Χθες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά. «Εχουμε μπροστά μας σημαντικές προκλήσεις και στο μεταναστευτικό και την ασφάλεια και πρόσφατα τις επιπτώσεις της κρίσης του Αφγανιστάν, αλλά και σε θέματα κοινωνικά, όπως είναι η νέα στρατηγική για τον αντισημιτισμό και το Ευρωπαϊκό Ετος για τη Νεολαία το 2022» είπε ο κ. Σχοινάς, ο οποίος είχε φέρει μαζί του ένα δώρο. Πρόσφερε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ευρωπαϊκή σημαία που ανέβηκε στην Ακρόπολη την Ημέρα της Ευρώπης δίπλα στην ελληνική, στις 9 Μαΐου. Η κυρία Σακελλαροπούλου παρέλαβε την ευρωπαϊκή σημαία με χαρά και συγκίνηση, όπως είπε, ενώ επανέλαβε μια σταθερή θέση της, ότι οι μεγάλες προκλήσεις «μπορούν και πρέπει να αντιμετωπισθούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με τα κατάλληλα εργαλεία και με ενότητα και αλληλεγγύη»

Νωρίτερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη. Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στις 26 γυναίκες δικαστές και δικηγόρους που έφτασαν στη χώρα μας με τις οικογένειές τους από το Αφγανιστάν στις 30 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Μηταράκης ευχαρίστησε την κυρία Σακελλαροπούλου για τη συμβολή της, ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η Πολιτεία ανταποκρίθηκε με ευαισθησία και ταχύτητα στο ανθρωπιστικό αυτό θέμα.

Αργά το απόγευμα η κυρία Σακελλαροπούλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο της Σλοβακίας Ζουζάνα Τσαπούτοβα. Αντάλλαξαν απόψεις για μια σειρά θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ η Πρόεδρος ευχαρίστησε την ομόλογό της για τη συνδρομή της Σλοβακίας στην κατάσβεση των πυρκαγιών του καλοκαιριού στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή