ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τ. Θεοδωρικάκος: Αυστηρή εφαρμογή των μέτρων και έλεγχοι

Εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να εντείνει τους ελέγχους έχει δώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

t-theodorikakos-aystiri-efarmogi-ton-metron-kai-elegchoi-561532837

Εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να εντείνει τους ελέγχους έχει δώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ -όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του- ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να κάνουν το ίδιο και κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προσωπικής υγιεινής και προστασίας για τον κορωνοϊό.

Εστίαση: Έρχεται σαφάρι ελέγχων για πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ο κ. Θεοδωρικάκος συμμετείχε σε σύσκεψη που έλαβε χώρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, κατά την οποία συμφωνήθηκε το πλαίσιο των ελέγχων ώστε να αποφευχθεί κάθε εφησυχασμός και χαλάρωση την ώρα που οι ΜΕΘ είναι γεμάτες με ασθενείς COVID-19.

«Η ΕΛ.ΑΣ και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας βρίσκονται σε συνεργασία για την τήρηση των μέτρων», σημείωσε σε δηλώσεις του και προσέθεσε: «Ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμόζεται από όλους. Σήμερα δίνουμε το μήνυμα ότι μόνο με ελέγχους και εφαρμογή των μέτρων μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά».

⇒ Διαβάστε ακόμη: Χωρίς πλαφόν πληρότητας εστίαση, θέατρο και κινηματογράφοι

Ιδιαίτερη μνεία έκανε για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν σχολαστικούς ελέγχους, ώστε όλοι όσοι εισέρχονται σε καταστήματα και χώρους εστίασης να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν πιστοποιητικό νόσησης. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκαθάρισε ότι η Αστυνομία θα είναι άτεγκτη στην εφαρμογή των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Απευθυνόμενος σε εκείνους που έχουν αμφιβολίες για το θέμα του εμβολίου τους κάλεσε να το κάνουν για να επιστρέψει το σύνολο της κοινωνίας στην κανονικότητα. «Εμβολιαστείτε για να σώσουμε ζωές και να κερδίσουμε μια πιο ελεύθερη ζωή» είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα πρόσφατα γεγονότα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «δεν θα επιτρέψουμε να αναστηθεί μία φασιστική, ναζιστική οργάνωση». Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι καμία μορφή βίας δε θα γίνει ανεκτή και επισήμανε ότι η Αστυνομία έκανε σωστά τη δουλειά της, αποτρέποντας επεισόδια και προχωρώντας στις απαραίτητες συλλήψεις.

Τελευταίες ειδήσεις