ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στην αντιφασιστική διαδήλωση στην Ομόνοια

Η αστυνομία χρησιμοποίησε και χημικά για τον περιορισμό των διαδηλωτών

entasi-stin-antifasistiki-diadilosi-stin-omonoia-561532849

Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Ομόνοια με βασικό αίτημα να σταματήσει η κλιμάκωση της φασιστικής βίας. Προς το τέλος της σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια.

Τη συγκέντρωση κάλεσαν κόμματα της Αριστεράς, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΔΕΔΥ, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες μεταναστών και προσφύγων και άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Κατά τη διάρκεια της πορείας η αστυνομία ζήτησε, ως όφειλε, από τους διαδηλωτές να παραμείνουν σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, κάνοντας και χρήση χημικών. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ανέφερε:

«Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι απαράδεκτο. Έναν χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής μια μεγάλη αντιφασιστική πορεία παρεμποδίζεται από την αστυνομιία και δέχεται χημικά χωρίς κανέναν λόγο. Πήγα στον επικεφαλής της αστυνομίας και ζήτησα τον λόγο, ποιος έχει δώσει αυτές τις εντολές και που αποσκοπούν. Δεν πήρα καμία ουσιαστική απάντηση. Η αντιμετώπιση του κόσμου που παλεύει τον φασισμό από την κυβέρνηση είναι ενδεικτική της ανοχής της στο αυγό του φιδιού», έγραψε ο κ. Τσακαλώτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ