ΚΙΝΑΛ: Η Φώφη Γεννηματά δίνει τη δική της μάχη

ΚΙΝΑΛ: Η Φώφη Γεννηματά δίνει τη δική της μάχη

Την απόσυρσή της από τις εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, λόγω επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας της, ανακοίνωσε η Φώφη Γεννηματά, η οποία εισήχθη το βράδυ της Δευτέρας στον «Ευαγγελισμό»

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόσυρσή της από τις εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, λόγω επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας της, ανακοίνωσε η Φώφη Γεννηματά, η οποία εισήχθη το βράδυ της Δευτέρας στον «Ευαγγελισμό». Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου, η κ. Γεννηματά εμφάνισε «συμπτώματα ατελούς ειλεού και μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου».

Ανακοίνωσε πως λόγω επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας της δεν θα είναι υποψήφια για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Η ίδια δεν είχε παραστεί το βράδυ της Δευτέρας στην προγραμματισμένη συγκέντρωσή της στη Νέα Ιωνία, όπου την εκπροσώπησε ο γραμματέας της παράταξης, Μανώλης Χριστοδουλάκης. Τελικά, χθες το απόγευμα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ γνωστοποίησε ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή της. «Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μη συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου του Κινήματος Αλλαγής» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας παράλληλα ότι «ως πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

⇒ Διαβάστε ακόμη: Νέο τοπίο δρομολογεί η απόφαση Γεννηματά

Από την πλευρά τους, μηνύματα συμπαράστασης έστειλαν οι συνυποψήφιοί της. «Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος» σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχήθηκε περαστικά και ταχεία ανάρρωση, ενημερώνοντας παράλληλα πως αναστέλλει την προεκλογική του δραστηριότητα. «Η σκέψη μας είναι στη Φώφη. Οι ευχές μας τη συνοδεύουν. Είμαι βέβαιος ότι και σε αυτή την περιπέτεια της υγείας της θα βγει νικήτρια. Τη θέλουμε και πάλι ακμαία κοντά μας» τόνισε ο Χάρης Καστανίδης. Με την κ. Γεννηματά επικοινώνησαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας ευχές για ταχεία ανάρρωση, ενώ σε σχετικές δηλώσεις προέβησαν και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ευχές Μητσοτάκη στη Φώφη Γεννηματά για γρήγορη ανάρρωση

Οι εξελίξεις ευλόγως ανατρέπουν άρδην τα δεδομένα ως προς τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ, αφήνοντας τρεις υποψηφίους στην κούρσα για την ηγεσία. Για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τις εκλογές, αλλά και για το διάστημα που απομένει έως την 5η Δεκεμβρίου, δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις, καθώς, όπως είναι φυσικό, στην παρούσα φάση το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στην κατάσταση της υγείας της κ. Γεννηματά.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ευχές για ταχεία ανάρρωση στη Φώφη Γεννηματά από τον Αλ. Τσίπρα

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή