ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΑΤΟ για ελληνογαλλική συμφωνία: Καλωσορίζουμε τη συνεργασία μεταξύ συμμάχων

Το NATO καλωσορίζει τη συνεργασία μεταξύ συμμάχων, δήλωσε η εκπρόσωπος του οργανισμού, Οάνα Λουντζέσκου, αναφερόμενη στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας

nato-gia-ellinogalliki-symfonia-kalosorizoyme-ti-synergasia-metaxy-symmachon-561537094

Το NATO καλωσορίζει τη συνεργασία μεταξύ συμμάχων, δήλωσε η εκπρόσωπος του οργανισμού, Οάνα Λουντζέσκου, αναφερόμενη στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι «αυτό που έχει σημασία για το ΝΑΤΟ είναι αυτός ο εξοπλισμός να είναι διαλειτουργικός, να μπορούμε να εργαστούμε μαζί και να επιχειρούμε παράλληλα. Καλωσορίζουμε, λοιπόν, τη συνεργασία μεταξύ συμμάχων του ΝΑΤΟ σε αυτό το ζήτημα».

⇒ Διαβάστε ακόμη: Η «γαλλική ομπρέλα» και τα μυστικά της συμφωνίας

Αναφορικά με τους S-400 και την Τουρκία, η κ. Λουντζέσκου τόνισε ότι «ο γενικός γραμματέας και πολλοί σύμμαχοι είναι πολύ ξεκάθαροι ότι το ρωσικό σύστημα των S-400 δεν είναι διαλειτουργικό και δεν μπορεί να ενσωματωθεί στο αμυντικά συστήματα του ΝΑΤΟ».

Ως προς τη δημιουργία μίας Ευρωπαϊκής Ένωσης Άμυνας, η εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «το ΝΑΤΟ κάνει έκκληση στους Ευρωπαίους συμμάχους να κάνουν περισσότερα, εδώ και πολλά χρόνια. Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο εκεί επενδύοντας πάνω από 2% του ΑΕΠ στην άμυνα».

Τελευταίες ειδήσεις