Φώφη Γεννηματά: Το κύμα συμπαράστασης και το θολό τοπίο στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Φώφη Γεννηματά: Το κύμα συμπαράστασης και το θολό τοπίο στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύμα συμπαράστασης προς τη Φώφη Γεννηματά, η οποία από προχθές δίνει τη δική της μάχη στον «Ευαγγελισμό», έχει προκαλέσει στον πολιτικό – και όχι μόνο – κόσμο η επιδείνωση της υγείας της, η οποία την ανάγκασε, όπως ανακοίνωσε χθες, να αποσύρει και την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

Την κ. Γεννηματά επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης στο νοσοκομείο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος, άλλωστε, όπως και ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν ευχές για ταχεία ανάρρωση προς την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ. Παράλληλα, μηνύματα προς την κ. Γεννηματά, μετά τον Γ. Παπανδρέου, έστειλαν και οι άλλοι δύο πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης και Ευάγγελος Βενιζέλος

Τι θα γίνει με τις εκλογές 

Το τι μέλλει γενέσθαι με τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ ευλόγως βρίσκεται σε δεύτερο πλάνο, μιας και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην πορεία της υγείας της κ. Γεννηματά. Από την πρώτη στιγμή, δε, οι συνδιεκδικητές της ηγεσίας Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης ξεκαθάρισαν ότι τα προεκλογικά ζητήματα «παγώνουν», ακυρώνοντας όλοι τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις τους.  

Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι στη Χαρ. Τρικούπη, αλλά και στα στρατόπεδα των τριών – πλέον – υποψηφίων θα πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για τις εσωκομματικές διαδικασίες. 

Τα δύο ερωτήματα που άρχισαν τα τίθενται από χθες το βράδυ είναι:

Πρώτον, αν θα υπάρξει αναβολή των εκλογών, που είναι προγραμματισμένες για τις 5 Δεκεμβρίου, σενάριο που, πάντως, για το οποίο δύσκολα θα βρεθεί κοινό έδαφος εσωκομματικά. Άλλωστε, σε νεότερη επικοινωνία της «Κ» με στελέχη του ηγετικού πυρήνα, τονιζόταν κατηγορηματικά πως οι διαδικασίες θα προχωρήσουν κανονικά, συμπεριλαμβανομένης και της κατάθεσης των υπογραφών, έως την ερχόμενη Παρασκευή. 

Δεύτερον, αν οι υποψηφιότητες θα παραμείνουν τρεις ή αν θα υπάρξει νέα είσοδος στην κούρσα, ενδεχομένως από κάποιο στέλεχος που βρίσκεται στο περιβάλλον της κ. Γεννηματά. Και αυτό το σενάριο, πάντως, απορρίφθηκε από τις ίδιες πηγές, οι οποίες ανέφεραν επίσης πως η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος – εφόσον χρειαστεί – θα αναληφθεί, όπως προβλέπεται, από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους (Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Κατρίνη).   

Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται άμεσα να υπάρξει συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ), που «τρέχει» τα διαδικαστικά.  

Μιλώντας, πάντως, το πρωί της Τετάρτης στο Open, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και στενός συνεργάτης της κ. Γεννηματά, Βασίλης Κεγκέρογλου, έκανε λόγο για ανάγκη να «παγώσουν» οι εκλογικές διαδικασίες, κάτι που δεν φαίνεται, πάντως – όπως προκύπτει από τα παραπάνω – να απηχεί ευρύτερα τις προθέσεις της Χαρ. Τρικούπη.  

«Αυτό που νιώθουμε όλοι είναι ότι όλος ο κόσμος είναι κοντά στη Φώφη που δίνει αυτή τη μάχη και είμαστε σίγουροι ότι θα κερδίσει αυτή τη μάχη. Είμαστε μαζί της», είπε, προσθέτοντας πως  πρέπει «εκ των πραγμάτων» να παγώσουν οι διαδικασίες για εκλογή προέδρου. «Τα αρμόδια όργανα θα αποφασίσουν στην ώρα τους. (…) Δεν είμαι σε θέση να σας πω. Πρέπει να παγώσει η διαδικασία», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, απορρίπτοντας, με τη σειρά του, κατηγορηματικά τα σενάρια περί ορισμού μεταβατικού προέδρου. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή