ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Κεραμέως: Περισσότερα κρούσματα σε σχολεία περιοχών με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

Ως προς την αξιολόγηση, η υπουργός Παιδείας είπε ότι «δεν υπάρχει καμία κύρωση, αλλά τρομακτική παραπληροφόρηση»

n-kerameos-perissotera-kroysmata-se-scholeia-periochon-me-chamili-emvoliastiki-kalypsi-561537313

«Καθρέφτη της κοινωνίας» χαρακτήρισε τα σχολεία η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι σε περιοχές όπου είναι πιο χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη στον πληθυσμό, τα κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές είναι περισσότερα.

Στον αντίποδα, όπως ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σε περιοχές με υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη, καταγράφονται λιγότερα κρούσματα και στα σχολεία.

Η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι από τα 14.000 σχολεία είναι κλειστά ορισμένα τμήματα σε μόλις επτά και στάθηκε στη σημασία των self tests, ενώ αναφερόμενη στο εμβόλιο, απηύθυνε εκ νέου έκκληση να αξιοποιηθεί «το μοναδικό αυτό δώρο της επιστήμης».

Αξιολόγηση

Ως προς την αξιολόγηση, είπε ότι δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων ή περικοπής κονδυλίων σε σχολεία και τόνισε ότι οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί θα καταγράψουν την πορεία του εκπαιδευτικού έργου σε κάποιους άξονες, όπως για παράδειγμα οι εκπαιδευτικές μέθοδοι και η ένταξη παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Όπως σημείωσε, «συνεδριάζουν οι καθηγητές μεταξύ τους, καταγράφουν την εκπαιδευτική πορεία, και τα στοιχεία αυτά συλλέγονται σε επίπεδο περιφερειακής διεύθυνσης χωρίς να απομονώνονται σχολεία».

Υπογράμμισε, δε, ότι «δεν υπάρχει καμία κύρωση, αλλά τρομακτική παραπληροφόρηση» και ξεκαθάρισε ότι «σέβομαι το δικαίωμα της απεργίας, αλλά ψηφισμένος νόμος πρέπει να εφαρμόζεται».

Σε ό,τι αφορά την επίθεση σε φοιτητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, δήλωσε ότι επικοινώνησε με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες.

Τελευταίες ειδήσεις