Οι «μετοχές» των στελεχών ΣΥΡΙΖΑ

Οι «μετοχές» των στελεχών ΣΥΡΙΖΑ

Με τις εσωκομματικές τάσεις να βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής στον δρόμο προς το 3ο συνέδριο, οι συμπεριφορές βουλευτών και στελεχών συγκεντρώνουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας.

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις εσωκομματικές τάσεις να βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής στον δρόμο προς το 3ο συνέδριο, οι συμπεριφορές βουλευτών και στελεχών συγκεντρώνουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Αρκετά είναι τα πρόσωπα που είτε αυξάνουν είτε κατακρημνίζουν τις «μετοχές» τους μέσα στο κόμμα. Πιο πρόσφατα χαρακτηριστικά παραδείγματα ήταν ο Στέλιος Κούλογλου και ο Ευάγγελος Αποστολάκης. Για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι σχεδόν στην Κουμουνδούρου εκφράζουν τη βεβαιότητα πως το διαζύγιό του με την Ευρωβουλή θα είναι οριστικό το 2024. Η «ισοπαλία» που «είδε» στη ΔΕΘ μεταξύ Μητσοτάκη – Τσίπρα ήταν χωρίς επιστροφή, παρά την υπαναχώρησή του. Κοντεύει να περάσει σχεδόν ένας μήνας από το επεισόδιο και οι σχέσεις με τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου φαίνεται να είναι ακόμα «παγωμένες».

Παραμένουν το «limit down» για τον Στ. Κούλογλου αλλά και οι συζητήσεις για τον Π. Πολάκη, του οποίου ήρθη η ασυλία έπειτα από μήνυση του Γ. Στουρνάρα.

Με τον Ευάγγελο Αποστολάκη τα πράγματα είναι πιο μπερδεμένα. Στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, που παρ’ ολίγον να αναλάβει χαρτοφυλάκιο στην κυβέρνηση της Ν.Δ., οι πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας επιφύλασσε μια σταδιακή επάνοδο στο κόμμα. Για «βούληση να παραμείνει κοντά»έκαναν λόγο όσοι γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις. Μάλιστα η παρουσία του στη ΔΕΘ, στην κεντρική ομιλία του προέδρου, στην 5η σειρά των καθισμάτων, ήταν ένα πρώτο βήμα. Από τον ανασχηματισμό και μετά, τα θέματα Εξωτερικών και Αμυνας έχουν συζητηθεί σε επίπεδο Πολιτικού Κέντρου, αλλά και στην αρμόδια ΕΠΕΚΕ όπου παραδοσιακά δεν συμμετείχε ποτέ. Ο προβληματισμός για τον κ. Αποστολάκη επανήλθε μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στη «Βραδυνή της Κυριακής» αναφέροντας για τις φρεγάτες πως «η επιλογή ήταν η καλύτερη δυνατή». Στον ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδιάστηκαν από την παρέμβαση, καθώς, όπως εκμυστηρευόταν στην «Κ» στέλεχος, δεν είχε συνεννοηθεί με κανέναν. Το γεγονός πως δεν είπε λέξη για την ελληνογαλλική συμφωνία αποτελεί ελαφρυντικό, ωστόσο θα μπορούσε να μη δώσει και τη συνέντευξη, σημείωνε άλλο στέλεχος.

Οι «μετοχές» των στελεχών ΣΥΡΙΖΑ-1

Μπορεί ο Παύλος Πολάκης να χειροκροτήθηκε θερμά μετά την ομιλία του στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του, όμως όλοι στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν ότι με τον εμβολιασμό του δεν τελείωσαν οι πύρινοι λόγοι και αναρτήσεις του. Τώρα μάλιστα ξεκινά και μια δικαστική διαμάχη που ενδεχομένως να τον «θυμώσει» ακόμα πιο πολύ. Αυτό το γεγονός οι επικριτές του στο κόμμα δεν το βρίσκουν θετικό. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλείται για το αδίκημα της εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμησης ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο Γιάννης Στουρνάρας –74 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας, 97 καταψήφισαν και 9 δήλωσαν «παρών».

Τα εθνικά θέματα που έχουν έρθει στο προσκήνιο, καθώς και ο προϋπολογισμός και το κύμα ακρίβειας έχουν οδηγήσει σε ένα θεαματικό limit up των «μετοχών»τους στην Κουμουνδούρου τους Γιώργο Κατρούγκαλο και Εφη Αχτσιόγλου. Αναβαθμισμένος είναι και ο Κώστας Ζαχαριάδης, που ως τομεάρχης Εσωτερικών έχει αναλάβει να συσφίγξει τους δεσμούς του κόμματος με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Από τους «συμμάχους»και μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που δεν κλήθηκαν στη σύναξη του Αλέκου Φλαμπουράρη, εκδηλώθηκε δυσαρέσκεια. Ασφαλείς πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν πως ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Νίκος Μπίστης, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου για την ελληνογαλλική συμφωνία, είπαν στο όργανο πως εκπέμφθηκε ένα μήνυμα εσωστρέφειας. Οι εξηγήσεις δόθηκαν και οι δίαυλοι είναι και πάλι ανοιχτοί, ωστόσο ήταν ακόμα ένα μικρό επεισόδιο που προστέθηκε στο παζλ της Κουμουνδούρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή