Νέες προκλήσεις Ακάρ: Κάποιες χώρες αναζητούν ρόλο που ξεπερνά το μπόι τους 

Νέες προκλήσεις Ακάρ: Κάποιες χώρες αναζητούν ρόλο που ξεπερνά το μπόι τους 

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέες επιθετικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, χωρίς να την αναφέρει ονομαστικά αλλά φωτογραφίζοντάς την με σαφήνεια, προέβη την Πέμπτη ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ

«Ορισμένες χώρες της Ευρώπης προσπαθούν να αποκτήσουν έναν ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο που ξεπερνά το μπόι τους, και τη δύναμή τους. Αυτές οι δουλειές είναι πέραν του αναστήματος τους. Πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα φτάσουν πουθενά. Το ΝΑΤΟ είναι ένας αμυντικός οργανισμός. Ενώ υπάρχουν σύμμαχοι εδώ, οι συμμαχίες εντός της συμμαχίας θα διασπάσουν τόσο την αμυντική δύναμη της ΕΕ όσο και του ΝΑΤΟ. Το βλέπουν αυτό», σημείωσε ο υπουργός Αμυνας της γείτονος προσθέτοντας:

«Ωστόσο, ορισμένες χώρες δεν δίνουν προσοχή σε αυτά εξαιτίας του εγωισμού τους ή των πολιτικών φιλοδοξιών των ηγετών τους, βλάπτουν τόσο το ΝΑΤΟ όσο και την ΕΕ και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης».

«Kάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο. Τασσόμαστε υπέρ της ειρήνης, του διαλόγου, του λόγου, της συνάντησης. Από την άλλη, είπαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο και συνεχίζουμε να το λέμε. Είμαστε αποφασισμένοι, με ισχυρή βούληση και ικανοί για αυτό», υπογράμμισε ο κ. Ακάρ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή