Κυρ. Μητσοτάκης: Τολμηρή στρατηγική πρωτοβουλία η συμφωνία για ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου

Κυρ. Μητσοτάκης: Τολμηρή στρατηγική πρωτοβουλία η συμφωνία για ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου

«Η διασύνδεση των δικτύων μεταφοράς μεταξύ των δύο χωρών μας αντιπροσωπεύει μια τολμηρή στρατηγική πρωτοβουλία» προσθέτει ο πρωθυπουργός

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το μνημόνιο κατανόησης που υπεγράφη σήμερα από την Ελλάδα και την Αίγυπτο εξασφαλίζει τη ροή της πράσινης ενέργειας και ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

⇒ Διαβάστε επίσης: Ενεργειακή κρίση διαρκείας

«Η διασύνδεση των δικτύων μεταφοράς μεταξύ των δύο χωρών μας αντιπροσωπεύει μια τολμηρή στρατηγική πρωτοβουλία» προσθέτει.

Σημειώνεται ότι η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία θα περιλαμβάνει σαφή αναφορά στην ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των δύο χωρών, η οποία συνδέεται ευθέως με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και τις θαλάσσιες ζώνες τους, που έχουν οριστεί με βάση τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας το 1982 [Διαβάστε περισσότερα].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή