ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμβούλιο της Ευρώπης: Στην Αθήνα η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη των Προέδρων Κοινοβουλίων των κρατών μελών

Οι Πρόεδροι Κοινοβουλίων των 47 κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και κρατών με καθεστώς παρατηρητή, κρατών με καθεστώς εταίρου για τη δημοκρατία και Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων Διεθνών Οργανισμών θα συναντηθούν στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2021 στην Αθήνα

symvoylio-tis-eyropis-stin-athina-i-eyropaiki-diaskepsi-ton-proedron-koinovoylion-ton-kraton-melon-561539422

Οι Πρόεδροι Κοινοβουλίων των 47 κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και κρατών με καθεστώς παρατηρητή, κρατών με καθεστώς εταίρου για τη δημοκρατία και Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων Διεθνών Οργανισμών θα συναντηθούν στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2021 στην Αθήνα, στο πλαίσιο Διάσκεψης που διοργανώνεται από κοινού από τη Βουλή των Ελλήνων και την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣ ΣτΕ).

Την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης, την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, θα κηρύξουν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κ.  Rik Daems και η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης κ.  Marija Pejčinović Burić.

Περίπου 50 Πρόεδροι και 300 εκπρόσωποι αναμένεται να μετάσχουν, προκειμένου να συζητήσουν επίκαιρα θέματα: Οι Δημοκρατίες στην αντιμετώπιση της κρίσης λόγω COVID-19 στη δημόσια υγεία.

Κεντρικές ομιλίες θα εκφωνήσουν η Προέδρος της Ρουμανικής Γερουσίας κ. Anca Dana Dragu, η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Valentina Matviyenko και ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Αυστρίας κ. Wolfgang Sobotka.

Τελευταίες ειδήσεις