Σε ρυθμούς συνεδρίου μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με «σήμα» Τσίπρα

Σε ρυθμούς συνεδρίου μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με «σήμα» Τσίπρα

Στα τέλη Φεβρουαρίου εισηγήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας να πραγματοποιηθεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου την Παρασκευή.

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα τέλη Φεβρουαρίου εισηγήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας να πραγματοποιηθεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου την Παρασκευή. Αυτό αναμένεται να προτείνει και στο Πολιτικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί μέσα στην εβδομάδα, όπου η συζήτηση θα ανοίξει και θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες του προσυνεδριακού διαλόγου.

Το γεγονός πως η κορυφαία κομματική διαδικασία θα γίνει αρκετά κοντά στις εκλογές, ανεξαρτήτως αν στηθούν πρόωρες κάλπες, έχει θέσει την Κουμουνδούρου σε συναγερμό. Στην αξιωματική αντιπολίτευση αναζητούν τις νέες αιχμές που θα προτάξουν απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, βασισμένες στην προγραμματική δουλειά που έχει ήδη γίνει. Κατά τη συζήτηση του πρώην «πρωινού καφέ» όλοι συμφώνησαν πως πρέπει να ακολουθηθεί μια εξωστρεφής διαδικασία που να δώσει ένα μήνυμα ενότητας αλλά και ετοιμότητας του κόμματος να κυβερνήσει ξανά.

Ο προσυνεδριακός διάλογος δεν θα πρέπει να περιοριστεί μόνο στο επίπεδο των οργανώσεων αλλά να ανοιχτεί στην κοινωνία με εγγραφές νέων μελών, ενώ θα υπάρξουν και καταστατικές αλλαγές. Οι ζυμώσεις μεταξύ των τάσεων έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς, αν τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέψουν, θα κληθούν μέσα στην άνοιξη να καταγράψουν τις δυνάμεις τους καθώς και να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στα νέα όργανα.

Κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου, ο πρόεδρος του κόμματος εισηγήθηκε τη διεξαγωγή του στα τέλη Φεβρουαρίου.

Προτεραιότητα

Η μάχη της καθημερινότητας παραμένει η νούμερο ένα προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Δίπλα στην πανδημία και στο κύμα της ακρίβειας ήρθαν την εβδομάδα που πέρασε να προστεθούν και οι πλημμύρες σε όλη την Ελλάδα. Στην Κουμουνδούρου ανέβασαν τους τόνους, κάνοντας λόγο για αλαλούμ από την πλευρά της κυβέρνησης. «Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται, ο κ. Πέτσας κατηγορεί τον επίσης εξαφανισμένο περιφερειάρχη κ. Πατούλη, ο κ. Στυλιανίδης προτείνει να κλείσει η μισή χώρα για μια προαναγγελθείσα εδώ και δέκα μέρες κακοκαιρία και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. κ. Ρωμανός ειρωνεύεται μαθητές που είδαν το κοντέινερ που έκαναν μάθημα να πλημμυρίζει, όπως άλλωστε και δεκάδες πανεπιστήμια» Από τον ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωναν πως «το επιτελικό χάος και το ρεζίλι του lockdown διά πάσα νόσο εναλλάσσονται με εσωτερικές φαγωμάρες και εριστικές ειρωνείες στους πολίτες».

Η οικονομία

Στο πεδίο της οικονομίας, η Εφη Αχτσιόγλου επιτέθηκε στην κυβέρνηση τονίζοντας πως «η αναθεώρηση προς το χειρότερο τής –ήδη βαθιάς–ύφεσης επιβεβαιώνει ότι το 2020 η κυβέρνηση δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα στήριξης της κοινωνίας και της οικονομίας, δεν στήριξε ουσιωδώς το εισόδημα των εργαζομένων, τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επέβαλε το πιο αποτυχημένο lockdown χωρίς να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή